Now Reading:
Vatreni Gvardiol ponovno oduševio: Osvojit ćemo Ligu nacija i ponoviti sve!
Full Article 3 minutes read

Vatreni Gvardiol ponovno oduševio: Osvojit ćemo Ligu nacija i ponoviti sve!

U ekskluzivnom intervjuu za RTL, Vatreni Joško Gvardiol otkrio je razne zanimljivosti, a između ostalog osvrnuo se i na emotivni zagrljaj s majkom nakon utakmice protiv Belgije, cigaretu s kojom je uhvaćen u jednom zagrebačkom klubu te najavio kako će se Hrvatska u lipnju još jednom veseliti.

Gvardiol je RTL-ovoj reporterki Mariji Bjelivuk otkrio kako mu je sada, u odnosu na prije šest mjeseci, puno teže proći ulicom.

-Sad mi je tek postalo jasno što su sve naše zvijezde pričale. Jednostavno, ima vremena kada želiš negdje otići sa svojim dragim ljudima do grada, a to je jednostavno nemoguće u posljednja dva tjedna, pogotovo nakon ovog ludila i Svjetskog prvenstva. Ali vjerujem da će se to sada smiriti i da će biti sve lakše – rekao je najskuplji stoper svijeta.

Kaže i kako se dojmovi nakon dočeka još uvijek nisu slegli, te kako još uvijek nisu svjesni koliku težinu nosi njihov uspjeh, a pogodak u utakmici protiv Maroka definitivno mu je najdraži u karijeri.

-Znam koliko sam htio osvojiti tu medalju iako sam još dosta mlad. Rekao bih da sam ušao u SP malo nadobudno, ali ispalo je da sam s pravom vjerovao u to i da smo zasluženo osvojili broncu – ističe Gvardiol.

Kaže i kako mu nije žao što nije proglašen najboljim mladim igračem prvenstva jer sve što je htio uoči utakmice za broncu jest osvojiti tu medalju. Emotivni su bili i njegovi roditelji, a fotografija Joška u zagrljaju s mamom nakon utakmice protiv Belgije obišla je svijet.

-Moji su u Katar su došli tjedan dana prije toga i nismo se imali priliku vidjeti. Želio sam biti koncentriran na utakmice. A doslovno sam njihov hotel mogao vidjeti sa svog prozora. Nije ni njima bilo lako, ni mami, ni tati, ni sestrama. Puno toga se događalo u ta dva tjedna i ono što bi oni vjerojatno voljeli je da se taj ‘hype’ malo smiri, ali u redu. Malo sada vide kako je i meni – rekao je Gvardiol za RTL i dodao kako je tražio da mu tu fotografiju netko nacrta kako bi je majci poklonio za Božić.

Na pitanje je li mu žao što je izašao video na kojem je snimljen s cigaretom, Vatreni odgovara: „Nemam što žaliti. Možda je neprofesionalno, ali osvojili smo broncu i u tom trenutku smo svi bili veseli, svi smo bili vani. Ali ja znam da kada dođem u klub da sam sljedećih šest mjeseci maksimalno posvećen nogometu i tako će biti.”

Iako je deveti najskuplji nogometaš svijeta, a kada bi se ostvario transfer, vjerojatno bi postao i najskuplji stoper na svijetu, brojkama se, kaže, ne zamara. Time se bavi njegov menadžer, dok je on maksimalno fokusiran na posao na terenu.

Osvrnuo se i na završnicu Lige nacija prije čega Hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuju kvalifikacije za EURO.

-Bit će ovo ludih šest mjeseci, moramo se što bolje pripremiti za završnicu i pokušati ostati zdravi – rekao je Gvardiol i dodao kako će osvojiti Ligu nacija i ponoviti ludi doček na prepunom zagrebačkom Trgu.

Cijeli intervju pogledajte ovdje.

www.sjever.hr / danas.hr
07.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.