Now Reading:
Hrvati pohrlili u šoping u Sloveniju – Kada vidite cijene namirnica bit će vam jasno zašto
Full Article 2 minutes read

Hrvati pohrlili u šoping u Sloveniju – Kada vidite cijene namirnica bit će vam jasno zašto

Dok Vlada najavljuje otkrivanje i borbu protiv trgovaca koji love u mutnom, jedno od rješenja za građane je odlazak u šoping u susjedne zemlje. Reporterke RTL-a Danas otišle su u Sloveniju i Italiju s popisom za kupnju istih namirnica i usporedile su cijene s onima u Hrvatskoj.

Kako prenosi net.hr prvo što su primijetile jest da su banane 20 centi skuplje. U Italiji 5 centi jeftinije, nego u Sloveniji, a cijena punomasnog mlijeka kod nas i u susjedstvu je slična – oko 1,70 eura.

Najjeftinije talijansko ulje čak je za jedan euro skuplje od hrvatskog. I u Sloveniji je skuplje ulje, ali su špageti i riža znatno jeftiniji. Na jajima i maslacu uštedi se još dva eura.

Rižu su reporterke RTL-a u Sloveniji platile 4,69 eura, dok u Hrvatskoj ista marka stoji 5,57 eura. U Italiji najjeftinija riža košta 3,62 eura. Tjestenina je u Sloveniji 90 centi, u Hrvatskoj 1,86 eura, a u Italiji euro i devet centi. Paket jaja najpovoljniji je u Sloveniji, a najskuplji u Italiji. Mineralnu je pak najjeftinije piti u Italiji, najskuplje u Hrvatskoj, prenosi net.hr.

A kad se sve zbroji, to izgleda ovako: Osnovni paket namirnica U Italiji koštao je 27,64 eura. To je ušteda od 7 centi. Na jajima maslacu, špagetima i riži uštedi se skoro četiri eura. Izgubi se na ulju, bananama i wc papiru pa kad se sve zbroji – ušteda je 3 eura.

www.sjever.hr / www.net.hr
07.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.