Now Reading:
Župan Stričak sa suradnicima priredio tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike medija
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak sa suradnicima priredio tradicionalni novogodišnji prijem za predstavnike medija

Tradicionalni prijem za novinare, snimatelje i sve druge djelatnike medijskih kuća, koji iz dana u dan informiraju građane o novostima, projektima i događanjima iz Varaždinske županije, održao je u srijedu u atriju Županijske palače župan Anđelko Stričak sa zamjenicom Silvijom Zagorec i predsjednikom Županijske skupštine Josipom Križanićem.

Tom je prilikom župan Stričak okupljenim novinarima zahvalio na dobroj, korektnoj te kako je naglasio, profesionalnoj i intenzivnoj suradnji.

– Tijekom prošle godine od nas ste dobili oko 550 priopćenja koja su se odnosila na nama bitne projekte, programe, obljetnice, manifestacije te donatorske akcije. Potom, tu je bilo i oko 300 priopćenja vezano uz borbu protiv koronavirusa, a odgovorili smo i na 72 vaša pisana upita plus nekoliko intervjua. Kada sve to zbrojimo, ispada da smo bili preko tisuću puta u kontaktu, što je zaista poprilično velika brojka – poručio je župan Stričak dodavši kako upravo zahvaljujući medijima koji na vrijeme i korektno s voljom prenose sve ono što je bitno građanima su dostupne važne informacije.

– Zahvaljujući vama naši su građani na vrijeme upoznati sa svim javnim pozivima i natječajima, odnosno sa svim onim stvarima koje su vezane uz naš proračun, a za koje smatramo da će napraviti jedan iskorak kada govorimo o životu naših građana kao i posjetiteljima naše županije – kazao je župan te se osvrnuo i na ovogodišnji proračun Županije.

– Proračun Varaždinske županije iznosi više od 230,9 milijuna eura odnosno veći je dva do tri puta od proračuna Zagrebačke županije ili Primorsko – goranske županije, zato što je Županija osnivač 57 ustanova koje su bitne za normalno funkcioniranje društva u cjelini. Sam taj podatak govori o tome koliko je potrebno umješnosti, ali i transparentnosti, dobre suradnje i rada da bi sve to funkcioniralo – poručio je Stričak te najavio drugi po redu natječaj za financiranje programa sadržaja elektroničkih medija koji će biti raspisan sredinom siječnja.

jmiklauzic/ www.sjever.hr
04.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.