Now Reading:
Prošla je godina u Novom Marofu završila na najbolji mogući način – priljevom dodatnih bespovratnih sredstava za sanaciju utvrde Grebengrad!
Full Article 1 minutes read

Prošla je godina u Novom Marofu završila na najbolji mogući način – priljevom dodatnih bespovratnih sredstava za sanaciju utvrde Grebengrad!

Gradu Novom Marofu na kraju još jedne uspješne godine stigle su odlične vijesti – Ministarstvo kulture i medija dodijelilo im je dodatnih 100 tisuća bespovratnih kuna za sanaciju jedne od najprepoznatljivijih kulturno-povijesnih lokacija u ovom dijelu Hrvatske, utvrde Grebengrad.

Prošle je godine u tu svrhu Gradu Novom Marofu resorno Ministarstvo dodijelilo ukupno 200 tisuća kuna.

-Drago mi je što Ministarstvo redovito prepoznaje povijesni, kulturni, ali i turistički značaj utvrde Grebengrad u čiju sanaciju Grad Novi Marof već godinama ulaže značajna sredstva s ciljem očuvanja njenog osnovnog oblika. Želja nam je, nakon obnove, utvrdu Grebengrad promovirati kao još jednu turističku ponudu ovoga kraja, pa s programom sanacije nastavljamo i ove godine, kako bismo je u cijelosti otkrili posjetiteljima – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač zahvalivši Ministarstvu na dodijeljenim sredstvima.

Inače, Grad godišnje u sanaciju najveće srednjovjekovne utvrde na sjeveru Hrvatske ulaže znatna sredstva, a lani su realizirani radovi vrijedni 207 tisuća kuna.

www.sjever.hr
03.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.