Now Reading:
PRETJERALI SU! Zbog neopravdanih poskupljenja, šefovi trgovačkih lanaca idu na raport ministru
Full Article 1 minutes read

PRETJERALI SU! Zbog neopravdanih poskupljenja, šefovi trgovačkih lanaca idu na raport ministru

Kako bi se zaštitili građani od neopravdanog dizanja cijena, premijer Andrej Plenković održao je sastanak s nadležnim ministrima i inspekcijskim vlastima.

Na tom je sastanku, među ostalim, dogovoreno da ministar gospodarstva Davor Filipović u srijedu predstavnike trgovačkih lanaca. Sastanak bi, neslužbeno doznaje N1, trebao biti održan tijekom prijepodneva.

Iz Filipovićevog ministarstva neslužbeno poručuju da su “neki lanci preslobodno shvatili preračunavanje kuna u eure”, dodajući da “to država neće tolerirati”.

Predsjednica Udruge za zaštitu potrošača Ana Knežević rekla je da ima informacije s terena, da se ljudi javljaju i žale na poskupljenja te da su najviša poskupljenja kave, ali poskupjelo je i u pekarnama.

Ekonomist Ljubo Jurčić smatra da se zaokruživanje cijena nemoguće zaustaviti jer nema instrumenata kako bi se to zaustavilo u tržišnom gospodarstvu.

-Jeftinije stvari će se zaokruživati na više, ali skuplje stvari će se zaokruživati na manje jer će se tako reklamirati. Najveći posao će odraditi konkurencija. Zamrzavanje cijena uvijek donese suprotne rezultate – rekao je Jurčić, a prenosi N1.

sjever.hr/infon1.hr
03.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.