Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija podiže kvalitetu socijalnih usluga: novi prostori u Đurđevcu uskoro otvaraju svoja vrata
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija podiže kvalitetu socijalnih usluga: novi prostori u Đurđevcu uskoro otvaraju svoja vrata

Početkom 2023. godine očekuje se tehnički pregled nove zgrade za pružanje socijalnih usluga u Đurđevcu za koju je ishođen i energetski certifikat A+, najavio je ravnatelj đurđevačkog Centra za socijalnu skrb Danijel Rupić na nedavnom sastanku projektnih timova u okviru provedbe dvaju projekata.

Riječ je o uspostavi infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac i razvoju socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima. Projekti su financirani iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda u iznosu većem od 8,3 milijuna kuna.

Ravnatelj Rupić izvijestio je i kako je objavljen natječaj za nabavu opreme te se osvrnuo i na neka otvorena pitanja, između ostalog i statusnu promjenu Centra koji od prvog dana ove godine postaje područna jedinica ustanove koja će imati sjedište u Zagrebu – Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

Posebno je istaknut problem nedostatka stručnih radnika kojih nedostaje i u u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a zbog čega je neuspješno okončan niz natječaja za zapošljavanje.

Aktivnosti u sklopu drugog soft projekta koje uključuju okrugle stolove, edukativne radionice i ciljane edukacije također se odvijaju prema planu i u zadanim vremenskim okvirima. Tako je nedavno provedena i edukacija za voditelje mjera obiteljsko-pravne zaštite, a uskoro kreće i grupni rad kojem će fokus biti na promidžbi obiteljskih vrijednosti za što je dogovorena suradnja s Maticom umirovljenika Đurđevac i tri osnovne škole.

Foto: kckzz.hr
www.sjever.hr / pora.hr
03.01.2023.

Input your search keywords and press Enter.