Now Reading:
Župan Kolar: Ulaskom u Schengen, Krapinsko-zagorska županija će se moći još više otvoriti prema europskom tržištu
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar: Ulaskom u Schengen, Krapinsko-zagorska županija će se moći još više otvoriti prema europskom tržištu

zeljko kolar

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar ne krije zadovoljstvo ulaskom Hrvatske u Schengenski prostor, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Bliži se velik dan za Republiku Hrvatsku. Naime, 1. siječnja 2023. godine naša zemlja ulazi u Schengenski prostor.

To znači da ćemo od sutra moći slobodno putovati, bez potrebe za vađenjem vize i graničnom kontrolom unutar Schengenskog područja, od čega će velike koristi imati i stanovnice i stanovnici Krapinsko-zagorske županije, koja je pogranično područje.
 
Ulaskom u Schengen, Krapinsko-zagorska županija će se moći još više otvoriti prema europskom tržištu te dodatno povećati svoju izvoznu orijentiranost. Ovo će biti odlična prilika za naša poduzeća da se šire na nova tržišta i da se povežu sa suradnicima iz cijelog Schengenskog područja.
 
Krapinsko-zagorska županija je vodeća turistička destinacija kontinentalne Hrvatske, a ulaskom u Schengen, očekujemo da će se broj turista dodatno povećati. To će donijeti nove prilike za turistički sektor, što će se u konačnici pozitivno odraziti i na cijelo gospodarstvo županije. Veselimo se ulasku u Schengen, koji sa sobom donosi nove prilike za suradnju i daljnji razvoj! Nakon 28 godina, u noći kad ulazimo u Schengen, pozdravljamo se i s našom valutom kunom. S obzirom na sve mjere koje su poduzete od strane Hrvatske narodne banke i pripreme koje su odrađene, vjerujemo da će tranzicija proći što bezbolnije.
 
Svim poslovnim partnerima, suradnicima te stanovnicima Krapinsko-zagorske županije želim sretnu, uspješnu i zdravu, novu, 2023. godinu, poručio je župan Kolar.

sjever.hr/kzz.hr
31.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.