Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Hoćemo li se za doček Nove godine na trgovima trebati zabundati? Evo što kažu prognostičari
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Hoćemo li se za doček Nove godine na trgovima trebati zabundati? Evo što kažu prognostičari

Ovog ćemo vikenda ispratiti staru i dočekati novu 2023. godinu, a mnogi će to učiniti na otvorenom, na dočecima organiziranim na trgovima brojnih gradova i mjesta.

Je li to dobra vijest ne znamo, ali prognostičari kažu da nam ovoga puta neće trebati vunene kape i rukavice jer će biti „zamjetno toplije nego što je uobičajeno za ovo doba godine”.

Krenimo, ipak, redom:

Prema najavama iz DHMZ-a, u petak će vrijeme biti promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno. U većini krajeva barem malo kiše, najviše na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru gdje lokalno može biti obilnija.
Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, u gorju s jakim udarima, a na Jadranu i jugo.

Najniža jutarnja temperatura u većini krajeva između 7 i 13 °C. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15 °C, malo viša mjestimice na Jadranu, posebice srednjem i južnom.

Biometeorološka prognoza za petak

Biometeorološke prilike će slično kao i prethodnog dana biti razmjerno nepovoljne u većem dijelu zemlje, a u najzapadnijim krajevima i nepovoljne. Meteoropati nakon slabijeg sna mogu biti razdražljivi i patiti od glavobolje. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti jače izražene. Boravak na otvorenom uz lagane šetnje može pomoći u jačanju imuniteta i podnošenju nepovoljnog vremenskog utjecaja.

Vrijeme za vikend

U većini krajeva tijekom subote i nedjelje bit će promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, u nekim područjima i dugotrajnim. Oblačnije na dijelu sjevernog Jadrana te u gorskoj Hrvatskoj, svakog dana uz mjestimičnu kišu.
U jutarnjim satima ponegdje je moguća magla.
Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu jugo.

I dalje zamjetno toplije nego što je uobičajeno u ovo doba godine.

sjever.hr/meteo.hr
30.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.