Now Reading:
Krapina dobiva novo mjesto okupljanja i rekreacije – gradit će se vježbalište na otvorenom!
Full Article 3 minutes read

Krapina dobiva novo mjesto okupljanja i rekreacije – gradit će se vježbalište na otvorenom!

Pred sam kraj još jedne izazovne godine odlične vijesti stižu u grad Krapinu, jedini grad iz Krapinsko-zagorske županije za koji su odobrena sredstva na natječaju Hrvatske lutrije u iznosu od 90.414 kuna, odnosno 12.000 eura za opremanje Parka za vježbanje na otvorenom.

Na potpisivanju Ugovora uz gradonačelnika Grada Krapine Zorana Gregurovića, prisustvovala je i ravnateljica Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ Krapina Vlatka Družinec kod čije Područne škole Lepajci je i planirana izgradnja Parka za vježbanje na otvorenom.

Prema uvjetima natječaja dizajn i veličinu svog vježbališta, gradovi i općine biraju sami uz uvjet da minimalno jedna sprava u Parku bude namijenjena osobama s invaliditetom.

Park će biti smješten uz dječje igralište pored Područne škole „Ljudevit Gaj” Lepajci, a Gradu Krapini odobren je najveći mogući iznos.

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović na svečanosti u Zagrebu potpisao je ugovor za realizaciju ovog hvalevrijednog projekta i zahvalio Hrvatskoj lutriji što kroz ovakve projekte pozitivno utječe na razvoj društva brinući o zdravlja građana.

– Presretan sam ovim božićno-novogodišnjim poklonom za naše Krapinčane i Krapinčanke. Početak vježbanja i zdraviji život jedna je od najčešćih odluka u novoj godini, a sada će se, kada se ovaj Park realizira, naši građani toga moći i pridržavati, i to potpuno besplatno. Nema članarina kao u teretani, boravi se na svježem zraku i kvalitetno provodite vrijeme u druženju sa svojom obitelji i prijateljima, pritom čineći dobro svom zdravlju, a mislim da je ono što svi jedni drugima želimo upravo zdravlje, ono je najvažnije – rekao je Gregurović.

Dodao je kako slični parkovi već postoje u većim gradovima ali i na području Krapine pa će ovo biti peti takav park na području Krapine gdje će građani svoje slobodno vrijeme moći provoditi u sportu i rekreaciji.

Uprava Hrvatske Lutrije i gradonačelnici i načelnici predstavnici gradova i općina iz 20 županija 28. prosinca u Zagrebu su potpisali ugovore o dodjeli sredstava za opremanje Parkova za vježbanje na otvorenom. Povodom obilježavanja 50 godina rada i s ciljem ulaganja u lokalne zajednice kroz povećanje broja sportskih sadržaja u gradovima i općinama Republike Hrvatske, Hrvatska Lutrija raspisala je Natječaj za dodjelu sredstva jedinicama lokalne samouprave za opremanje Parkova za vježbanje na otvorenom. Dodijeljena su sredstva za opremanje jednog parka za vježbanje na otvorenom u jednoj općini ili gradu u svakoj županiji te da minimalno jedna od sprava u Parku za vježbanje mora biti namijenjena osobama s invaliditetom. Najveći iznos koji se mogao dodijeliti jednoj jedinici lokalne samouprave u svakoj županiji je 90.414,00 kn (12.000,00 EUR), a gradovi i općine sami su birali dizajn i veličinu svog vježbališta.

www.sjever.hr
29.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.