Now Reading:
Uspješno povezivanje dviju atraktivnih ustanova: Muzej krapinskih neandertalaca surađivat će se karlovačkim akvarijem Aquatika – za posjetitelje osigurane brojne pogodnosti
Full Article 2 minutes read

Uspješno povezivanje dviju atraktivnih ustanova: Muzej krapinskih neandertalaca surađivat će se karlovačkim akvarijem Aquatika – za posjetitelje osigurane brojne pogodnosti

Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac i Muzej krapinskih neandertalaca potpisali su sporazum o suradnji.

Ovo nije prvi puta da ove dvije ustanove surađuju. Prije dvije godine je Muzej krapinskih neandertalaca gostovao svojom izložbom pod nazivom „Krapinski pračovjek“ u Aquatici, i to od Noći muzeja 31. siječnja do 22. kolovoza 2020. godine. 

Uspješno povezivanje ovih atraktivnih ustanova tijekom 2020., potaknula je i nastavak suradnje pa je ove godine dogovorena međusobna promocija kroz ponudu povoljnije cijene ulaznice.

Točnije, radi se o tome da će posjetitelji Aquatike u periodu od 3. siječnja do 28. veljače 2023. godine dobiti i  kupon s 50 % popusta na individualne i obiteljske cijene ulaznica u Muzeju krapinskih neandertalaca. Također, i posjetitelji Muzeja krapinskih neandertalaca će u istom vremenskom periodu dobiti kupon s popustom od 50 % na individualne i obiteljske cijene ulaznice za Aquatiku – slatkovodni akvarij Karlovac.

Zahvaljujući suradnji ovih ustanova, posjetitelji će u atriju Muzeja krapinskih neandertalaca moći razgledati i gostujuću izložbu Aquatike pod nazivom „PLANKTON – divovi u kapljici vode“, a koja će biti otvorena u utorak, 3. siječnja 2023. te će se moći razgledati do 28. veljače. 

Izložba „PLANKTON – divovi u kapljici vode“ podijeljena je u dvije cjeline prezentirane na 12 plakata na  hrvatskom i engleskom jeziku. U prvom dijelu izložbe prezentirano je što plankton predstavlja, od kuda potječe, kako se kreće, kako ga dijelimo i koja mu je važnost.

Drugi dio odnosi se na specifične i zanimljive vrste planktona. Izložba završava porukom koliko je zapravo plankton važan jer on na svojim leđima nosi život na Zemlji, daje mu temelj i osnova je za hranidbeni lanac. Većina plakata su zapravo odvojene cjeline i na njima se nalaze slike popraćene ilustracijama i raznim zanimljivostima koje imaju ulogu „wow faktora“ te privlače posjetitelja.

Svaki plakat prati simpatičan i duhovit naslov kojem je zadaća dodatno zaintrigirati posjetitelja i ukazati na temu o kojoj plakat govori. Autori izložbe su Juraj Petravić i Ivana Kaleb Vuletić iz Aquatike – slatkovodnog akvarija Karlovac. 

sjever.hr/mkn.hr
27.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.