Now Reading:
Ludbreški gradski vijećnici izglasali proračun za iduću godinu – težak je 9,7 milijuna eura
Full Article 2 minutes read

Ludbreški gradski vijećnici izglasali proračun za iduću godinu – težak je 9,7 milijuna eura

Gradski su vijećnici na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici donijeli Proračun Grada Ludbrega za 2023. godinu u koji su uključeni vlastiti i namjenski prihodi proračunskih korisnika Dječjeg vrtića „Radost“, Gradske knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ i Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ Ludbreg te su svi iznosi iskazani u Eurima.

Prihodi Proračuna Grada Ludbrega za 2023. godinu planirani su u ukupnom iznosu od 9.717.999,00 EUR, a ukupni rashodi i izdaci Proračuna Grada Ludbrega za 2022. godinu iznose 9.717.999,00 EUR i u ravnoteži su sa planiranim prihodim.

Ovim proračunom se nastoje zadovoljiti potrebe redovnog funkcioniranja svih područja javne potrošnje, od prosvjete, predškolskog odgoja, kulture, sporta, turizma, humanitarnih i socijalnih pomoći do javnih potreba u gospodarstvu i poljoprivredi.
-Više od trećine našega proračuna su različiti europski projekti što puno govori o samim aktivnostima koje Grad provodi i svi naši sudionici proračuna i to je zapravo naša najveća vrijednost koju smo postigli zadnjih desetak godina gdje se proračun donosio na razini 22, 23 milijuna kuna, a danas govorimo o sedamdesetak milijuna kuna. Već u prvom kvartalu iduće godine otvrat će se nekoliko velikih natječaja, jedan od njih je izgradnja turističke infrastrukture, odnosno u našem slučaju bazena i drugih sportskih objekata. Važno je naglasiti da je u ovom proračunu zadržano sve što smo dosad ostvarili, ali se i prilagodili inflatornim vremenima pa smo podigli i stipendije i druga davanja koja idu kroz proračun – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

sjever.hr/ludbreg.hr
27.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.