Now Reading:
Uz bogatu gastronomsku ponudu i zabavne sadržaje, ovogodišnji „Advent na Voći” imao i humanitarni karakter – stigao i pravi pravcati Djed Mraz
Full Article 3 minutes read

Uz bogatu gastronomsku ponudu i zabavne sadržaje, ovogodišnji „Advent na Voći” imao i humanitarni karakter – stigao i pravi pravcati Djed Mraz

Točka na „i” ovogodišnjeg predbožićnog ugođaja na Voći bila je manifestacija „Advent na Voći“
koji je uz bogatu gastronomsku ponudu i brojne zabavne sadržaje, isključivo ove godine imao i humanitarni karakter, a na veselje mnogobrojnih mališana u Donju Voću stigao i pravi pravcat Djed Mraz.

Središnjem dijelu manifestacije koja je bila na redu u petak, prethodile su različite radionica koje su se održavale tijekom cijelog tjedna. Naime, najmlađi stanovnici općine tokom tjedna pekli su kolače i izrađivali različite čestitke kako bi se pripremili za najljepše doba u godini i dolazak Djeda Mraza.

-Tako smo u ponudi između ostaloga imali i sarmu koju je pripremila Marija Cafuk te je ona bila podijeljena u humanitarnu svrhu. Naime, prikupljena ćemo sredstva iskoristiti za najpotrebitije s područja naše općine. Svoj nastup održali su i KUD Voća te župni zbor, dok su nam se lokalni OPG-ovci predstavili kao izlagači. Naravno, ništa ovo ne bi bilo ponovo na visokom nivou bez naših udruga koje su se pobrinule za dodatnu bogatu i raznovrsnu gastronomsku ponudu. Bilo je tu i predstavnika OPG-a iz susjedne nam Cestice, a među izlagačima bila je i Osnovna škola iz Klenovnika te izlagači iz Ivanca, tako da su nam se s različitim sadržajima priključile i okolne općine. Manifestacija „Advent na Voći“, druga po redu u našoj općini, ovog puta organizirana je u suradnji s Turističkom zajednicom područja Sjever Zagorja. Sudeći prema posjećenosti lokalnog stanovništva, ali i posjetitelja iz susjednih nam općina među kojima i posjetitelji iz susjedne nam Slovenije, možemo biti više nego zadovoljni te ovu manifestaciju samo dodatno razvijati. Od srca se zahvaljujem svima koji su omogućili ovako dobru organizaciju s bogatom ponudom i sadržajem ne samo danas, već tokom cijelog tjedna, našim lokalnim obrtnicima i pojedincima na sponzorstvima i donacijama čime su dodatno obogatili naš Advent te naravno zahvala i svim današnjim posjetiteljima koji su danas bili dio ovog događanja. Kad se dobrota, zajedništvo i humanitarnost spoje na jednom mjestu tada je ovakvo adventsko druženje pun pogodak. Svim svojim sumještanima, kao i svima ostalima, od sveg srca želim mirne i radosne blagdane te neka nam nova godina svima donese prije svega puno zdravlja, mira i sreće te osobnog i poslovnog uspjeha, kao i napredak cijeloj našoj zajednici i općini – izjavila je načelnica Sanja Kočet.

Božića naravno nema bez Djeda Mraza pa je tako u svoju kuću u Donju Voću stigao omiljeni dječji bradonja i razveselio najmlađe mještane, a cijela je večer zaokružena vatrometom.

www.sjever.hr
30.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.