Now Reading:
Godina na izmaku bila je izazovna, ali uspješna za Grad Čakovec – Cividini: Za sve ono što je dobro u gradu zaslužni su svi naši sugrađani
Full Article 2 minutes read

Godina na izmaku bila je izazovna, ali uspješna za Grad Čakovec – Cividini: Za sve ono što je dobro u gradu zaslužni su svi naši sugrađani

Za Grad Čakovec godina na izmaku bila je uspješna, a u novoj 2023. godini očekuju uspjeh i postignuća koja nisu dostigli u 2022. godini. Potvrdila je to i sama gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini dodavši kako je ova godina bila puna izazova.

– Bilo je mnogo stvari koje smo morali zatvoriti s obzirom na 2021. godinu i preuzimanje same vlasti. No, smatram da je Grad dobro posložen i da je tu ekipa koja želi i može te svakim danom sve više pokazuje da Grad napreduje u nekom drugom i boljem smjeru za sve naše građane – rekla je Cividini.

Grad Čakovec kao pravi Grad – prijatelj djece, nakon što je 2005. godine stekao tu titulu, posebnu pažnju poklanja upravo svojim najmlađim sugrađanima, a kako je istaknula gradonačelnica Cividini, jedan od bitnijih ciljeva za sljedeću godinu je steći i titulu Grada mladih.

– Voljeli bismo dobiti titulu mladih, a u okviru projekta Europe Goes Local. Smatram da to nije titula koja bi se stavila samo na tablu i to bi bilo to, nego da onda našim mladima treba omogućiti i kvalitetnije školovanje i obrazovanje, omogućiti mladim obiteljima da lakše dođu do prvih kvadrata zajedničkog stana te onima koji završavaju školu da nađu posao u struci ili krenu nekakvim vlastitim putevima – poručila je Cividini.

Naglasila je i kako su grad ljudi te da je za sve ono što je dobro u gradu, zaslužno svih 27 266 Čakovčana.

– Naši su sugrađani uvijek znali kome i kako pomoći i nadam se da ćemo i dalje ići u tom smjeru. Naime, moramo imati srca i biti otvoreni i prema onim sugrađanima koji nažalost i u današnje doba žive u neimaštini – zaključila je Cividini.

jmiklauzic/www.sjever.hr
24.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.