Now Reading:
Sedmero saborskih zastupnika nije dolazilo na posao u prosincu – kažnjeni s 1200 kuna
Full Article 2 minutes read

Sedmero saborskih zastupnika nije dolazilo na posao u prosincu – kažnjeni s 1200 kuna

Kako prenosi Index, nakon što u studenom nijedan zastupnik nije novčano kažnjen zbog neopravdanog izostanka s plenarne saborske sjednice, već u prosincu ih je kažnjeno sedmero u ukupnom iznosu od 1200 kuna.

Riječ je o jednom zastupniku i šest zastupnica, čija se imena rijetko ili nikad nisu našla na popisu onih koji markiraju. To su Tomislav Okroša (HDZ), Marijana Balić (HDZ), Ivana Kekin (NL), Romana Nikolić (Socijaldemokrati), Sanja Radolović (SDP), Renata Sabljar-Dračevac (Socijaldemokrati) i Sanja Udović (NZ).

Od 12 dana, koliko se u prosincu plenarno zasjedalo, svi su, osim Sabljar-Dračevac, izostali po jedan dan pa će im paušal od 1500 kuna biti umanjen po 150 kuna, Sabljar Dračevac izostala je dva dana, što znači 300 kuna manji paušal. S prosincem iznos kazni naplaćenih u nepunih šest mjeseci ove godine popeo se na 14.250 kuna ili 1900 eura, piše Index.

U aktualnom sazivu sabora, konstituiranom u srpnju 2020., zbog epidemije covida do svibnja se neopravdani izostanci nisu ni evidentirali ni kažnjavali. Kad se s tim krenulo, u prvom mjesecu kažnjeno je 20 zastupnika. U lipnju i srpnju bilo ih je upola manje, po devet, u listopadu samo troje, u rujnu samo jedan, a u studenom nijedan.

www.sjever.hr / www.index.hr
23.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.