Now Reading:
Devetogodišnjak kojem je petarda odnijela šaku i dalje je u komi – teško su mu nastradali i gornji dišni putevi
Full Article 2 minutes read

Devetogodišnjak kojem je petarda odnijela šaku i dalje je u komi – teško su mu nastradali i gornji dišni putevi

Devetogodišnji dječak, koji je u srijedu na zagrebačkom Maksimiru teško stradao u eksploziji petarde i dalje je u induciranoj komi i nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja u KBC-u Zagreb. Osim šake, koja je nastradala do te mjere da je izgubio sve prste osim palca, teško su mu nastradali i gornji dišni putevi, piše Jutarnji list.

– Dječak je i dalje traheotomiran, no izvan je životne opasnosti. Kroz nekoliko dana ćemo ga pokušati odvojiti od respiratora kako bi počeo samostalno disati. Gornji dišni putevi su mu jako nastradali, ali očekuje se oporavak – rekao je Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb za Jutarnji list.

Navodi i kako su liječnici djetetu doslovno spasili život jer osim iznimno teške povrede šake moglo je zbog drugih ozljeda doći do gušenja te da je pred njim višegodišnji oporavak.

Cijelim slučajem i dalje se bavi policija. Naime, utvrđuje se otkud maloljetniku tako jako pirotehničko sredstvo. U konačnici prema Zakonu o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, uporaba pirotehnike je dozvoljena od 27. prosinca do 1. siječnja na otvorenim prostorima i na prostorima gdje se ne okuplja veći broj osoba Sva pirotehnička sredstva osim ona razreda i smiju kupovati samo osobe starije od 18 godina, piše Jutarnji list.

www.sjever.hr
23.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.