Now Reading:
Uhićen razbojnik koji je u Začretju opljačkao trgovinu – policija pronašla i pištolj kojim je prijetio prodavačici
Full Article 2 minutes read

Uhićen razbojnik koji je u Začretju opljačkao trgovinu – policija pronašla i pištolj kojim je prijetio prodavačici

Iz Policijske uprave krapinsko – zagorske priopćili su kako je uhićen razbojnik koji je 8. studenog opljačkao trgovinu u Svetom Križu Začretje.

– Sumnja se kako je 37-godišnji hrvatski državljanin 8. studenoga ove godine, uz prijetnju oružjem prodavačici u trgovini u Svetom Križu Začretje iz blagajne otuđio nekoliko tisuća kuna, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru, javlja policija.

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko-zagorske intenzivno su tragali za počiniteljem tog kaznenog djela te su u srijedu uhitili 37-godišnjeg hrvatskog državljanina za kojeg se osnovano sumnja kako je počinio kazneno djelo razbojništva u Svetom Križu Začretje, a isto tako je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno postojanje osnovane sumnje kako je 17. studenoga 2022. godine počinio kazneno djelo teške krađe u trgovini u Pregradi.

Također je tijekom kriminalističkog istraživanja, a temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, izvršena pretraga doma, drugih nekretnina i osobnih automobila kojima se koristi 37-godišnjak, kojom prilikom je, između ostalog, pronađen i jedan pištolj domaće izrade za kojeg se sumnja kako ga je 37-godišnjak koristio tijekom razbojništva.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 37-godišnjaka podnijeto je Posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog osnovane sumnje kako je počinio kaznena djela razbojništva, teške krađe i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te je predan pritvorskom nadzorniku.

www.sjever.hr
22.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.