Now Reading:
Iz varaždinske Županijske palače zamirisala sarma: Varaždinci uživali u obroku i donirali novac za Zakladu Vita: „Malo imaju, ali uvijek daju!”
Full Article 2 minutes read

Iz varaždinske Županijske palače zamirisala sarma: Varaždinci uživali u obroku i donirali novac za Zakladu Vita: „Malo imaju, ali uvijek daju!”

Još jednom, Varaždinci su pokazali da imaju veliko srce i da su uvijek spremni pomoći – odazvali su se i posljednjoj ovogodišnjoj humanitarnoj akciji Zaklade Vita i uživajući u sarmi donirali novac prijeko potreban obiteljima teško oboljelih mališana.

Tko nije bio, neka mu bude žao jer sarma koju su dopremili iz hotela Turist doista je bila odlična -pripremljena je od najfinijeg varaždinskog zelja koje je, kao i meso i krumpir, donirala čuvarica sjemena varaždinskog zelja Marija Cafuk.

Akciju su donacijom podržali i župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec, kao i pročelnici županijskih upravnih odjela.

Inače, riječ je o petoj ovogodišnjoj akciji Zaklade Vita koja je njezinoj upraviteljici Jadranki Bahlen, kako nam je rekla, najslađa.
-Najslađa mi je i najljepša jer nam je sve bliže Božić, a mi i na ovaj način možemo pomoći našoj dječici. U ponedjeljak smo imali Izvršni odbor i sa zadovoljstvom mogu reći da su srca svih nas u Zakladi bila itekako velika i ispunjena jer smo mogli pozitivno odgovoriti na sva 24 pristigla zahtjeva za pomoć teško oboljeloj djeci. Sve je to donacija fizičkih ili pravnih osoba ili pak smo sredstva prikupili u humanitarnim akcijama – kazala je Bahlen.

Najveća ovogodišnja akcija u kojoj je prikupljeno najviše sredstava bila je ona u koju se uključio poznati varaždinski pjevač Nenad Kumrić Charlie. Zahvaljujući njegovoj turneji Australijom te modnoj reviji organiziranoj u sklopu turneje, prikupljeno je više od 12 tisuća dolara.

Bahlen je podsjetila da je Zakladu Vita osnovala Varaždinska županija, prije 12-ak godina, a u planu je bilo pomaganje djeci izgradnjom dječjih igrališta.

-Potreba pomoći oboljeloj djeci uzela je, nažalost, toliko maha da smo igrališta ipak stavili u drugi plan. Godinama nismo imali dovoljno sredstava da uspijemo pomoći svoj djeci, ali počeli smo organizirati sve više akcija. Za svaku pohvalu je i činjenica da je Županija sredstva koja nam daje povećala s 20 na 50 tisuća i to jako puno govori i znači. Potreba je, nažalost, velika, ali mi smo sretni da možemo pomoći – rekla je Bahlen i zaključila:

-Varaždinci i svi stanovnici Varaždinske županije poznati su po velikom srcu. Malo imaju, ali i od toga malo što imaju, uvijek daju i pomažu!

a.kučić/sjever.hr
22.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.