Now Reading:
SLUŽBENO JE Žene su bolje vozačice od muškaraca!
Full Article 2 minutes read

SLUŽBENO JE Žene su bolje vozačice od muškaraca!

Zanimljivo istraživanje čije podatke prenosi portal žena.rt.hr napokon rješava dvojbu oko toga tko je bolji vozač, žene ili muškarci. Naime, ovo istraživanje pokazuje da će muškarci čak četiri puta češće napraviti prekršaj u prometu, ali i da su žene bolje od muškaraca u svakom segmentu vožnje automobilom.

Iako muškarci vole misliti i naglašavati da su bolji vozači od žena, istraživanje iz Velike Britanije, bez obzira na to što pripadnici snažnijeg spola često kritiziraju kako su žene spore, ne znaju parkirati i loše reagiraju, da su upravo one bolje vozačice i to u svakom segmentu vožnje.

Studija je objavljena u Injury Prevention i otkriva da je ženama potrebno više vremena da nauče voziti, no isto tako, naprave manje prometnih prekršaja, a i daleko je manja vjerojatnost da će biti uključene u nesreću. Podaci su također pokazali da muškarci imaju gotovo četiri puta veću vjerojatnost da će napraviti prometni prekršaj nego žene. Na primjer, u Engleskoj i Walesu je više od pola milijuna vozača tijekom 2017. godine izašlo pred sud, a čak 79 posto su bili muškarci koji inače i puno češće voze pod utjecajem alkohola, brže voze i puno manje koriste pokazivač smjera.

Ovo su neki od razloga zašto su žene bolje vozačice – muškarci misle da posjeduju cestu; muški vozači puno češće izazivaju prometne nesreće s pješacima, a istraživači vjeruju da je to zbog ženinih majčinskih instinkata; žene su dulje fokusirane i bolje poznaju pravila.

www.sjever.hr / zena.rtl.hr
22.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.