Now Reading:
Nagrade Međimurske županije za čak 168 mentora osnovnih i srednjih škola – Posavec: Oni su radili s našim učenicima i izvukli od njih potencijale koje svaki od njih ima
Full Article 3 minutes read

Nagrade Međimurske županije za čak 168 mentora osnovnih i srednjih škola – Posavec: Oni su radili s našim učenicima i izvukli od njih potencijale koje svaki od njih ima

Međimurska županija ponosna je na svoje učenike koji su u ovoj školskoj godini ostvarili doista velike uspjehe. Županija, naime, ima 23 državna prvaka, sudionika europskih i svjetskih olimpijada koji su na natjecanjima ostvarili odlične rezultate.

U postizanju takvih rezultata veliku ulogu imaju mentori, a u znak zahvale za njihov trud i rad, Međimurska županija u ponedjeljak je uručila nagrade za 168 mentora osnovnih i srednjih škola čiji su učenici u školskoj godini 2021./2022. osvojili prva mjesta na županijskim, međužupanijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima ili bili pozvani na državnu smotru koja se ne rangira.

-Drago mi je da na kraju kalendarske godine, kad idemo ususret božićnim i novogodišnjim blagdanima, možemo upriličiti prijem za tako mnogo mentora u sustavu osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja na području Međimurja. Oni su radili s našim učenicima, s darovitima, izvukli od njih potencijale koje svaki učenik ima – rekao je župan Matija Posavec.

Istaknuo je kako je to najslikovitiji primjer koliko je važno ulagati u obrazovanje, što će i u narednoj godini biti prioritet Županije.

Posavec je kazao i da su mentori mnogo radili s učenicima koji su zahvaljujući tome dobili motivaciju.

-Vjerujem da je dio svega toga ulaganje u centre izvrsnosti, u infrastrukturu škola, ulaganje u nove izvannastavne i nastavne programe u osnovnim i srednjim školama. Očito smo na dobrom putu da nam se počelo vraćati svo naše ulaganje u obrazovanje i sve poticajne mjere i programi koje provodi Županija kao osnivač osnovnih i srednjih škola – zaključio je župan Posavec.

Nives Kolarić Strah, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport naglasila je da Županija simboličnim nagradama želi zahvaliti mentorima na velikom trudu koji ulažu u mlade.

-Bez obzira na talent, bez motivacije, rada i dodatnog zalaganja taj talent ne bi bio iskorišten. Stoga je iznimno važna vaša uloga mentora koji znate prepoznati i usmjeriti talent te poticati mlade da marljivošću i stjecanjem novih vještina i znanja dođu do odličnih rezultata – rekla je pročelnica Kolarić Strah.

Mario Jagec iz Umjetničke škole u Čakovcu, profesor saksofona i mentor Leonardu Lajbu koji je osvojio prvo nagradu na državnom natjecanju iz saksofona kazao je kako mu je ova nagrada podstrek da radi još bolje.
Naglasio je da veliku ulogu za dobivanje nagrade imaju njegovi učenici koji su izuzetno marljivi.

a.kučić/sjever.hr
19.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.