Now Reading:
GDCK Krapina nastavlja s projektom “Žene za Zagorje” – Omogućit će se zapošljavanje 30 žena koje će pomagati čak 180 korisnika
Full Article 2 minutes read

GDCK Krapina nastavlja s projektom “Žene za Zagorje” – Omogućit će se zapošljavanje 30 žena koje će pomagati čak 180 korisnika

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Žene za Zagorje 3” prijavljen na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za otvoreni trajni poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.482.738,68 kuna, za što će se dodijeliti bespovratna sredstva u 100%-tnom intenzitetu potpore. Projekt će trajati osam mjeseci i provodit će se na području grada Krapine te općina Đurmanec, Petrovsko i Radoboj odnosno na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

Ugovor je potpisao ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović, a projektni partneri su: Udruga invalida rada Krapina i jedinice lokalne samouprave s područja provedbe, odnosno Grad Krapina, Općina Đurmanec, Općina Petrovsko, Općina Radoboj, kao i obavezni partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Centar za socijalnu skrb Krapina i Centar za socijalnu skrb Zabok.

U sklopu projekta će biti zaposleno 30 nezaposlenih žena koje će pružati potporu i podršku za 180 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Aktivnosti će biti zapošljavanje žena iz ciljanih skupina u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici.

wwww.sjever.hr
13.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.