Now Reading:
Bivši nogometaš i strastveni navijač Jojo u svojih 60-ak kvadrata krije pravi nogometni muzej: Tu više ne stane ni igla, u suprotnom bi opremio još jednu prostoriju!
Full Article 2 minutes read

Bivši nogometaš i strastveni navijač Jojo u svojih 60-ak kvadrata krije pravi nogometni muzej: Tu više ne stane ni igla, u suprotnom bi opremio još jednu prostoriju!

Umirovljeni zaposlenik Hrvatskih željeznica i nogometaš Josip Kukić, domaćim ljudima poznat kao Jojo desetljećima marljivo skuplja navijačke rekvizite.

Njih 1500 iz cijeloga svijeta posloženo je u 60-ak kvadrata – od dresova, šalova, zastavica i fotografija, do pehara i lopti.

-S obzirom da sam bio dugo u nogometu, igrao skoro 20 godina, počeo sam skupljati te nogometne artikle. Ispočetka je to bilo u povojima, ali je s godinama sve više i više raslo, s obzirom da poznajem dosta naših nogometnih djelatnika – ispričao je za HRT.

Na dar je dobio mnogo artikala od Miroslava Ćire Blaževića, Branka Ivankovića, Dražena Beseka, Zlatka Dalića, nogometnog suca Marija Zebeca.

-Tu više ne stane ni igla i žao mi je što više nemam prostora jer da ima, vjerojatno bi opremio još jednu prostoriju. Sve su to originalne lopte, dresovi, primjerice Bokšićev kad je zabijao u talijanskom Laziju, Bobanov iz Milana, ali i brazilskog golgetera Ronalda – rekao je Jojo.

Ni danas ne propušta nijednu utakmicu reprezentacije, navija za Varaždin, a kad je bio mlađi, drag mu je bio Hajduk.

Pogodio je da ćemo u osmini finala pobijediti Japan, a uvjeren je da Hrvatska može do finala.

Nada se da će Varaždin prepoznati njegovu vrijednu zbirku koju će pretvoriti u nogometni muzej, a njegovu je pak strast prepoznala FIFA od koje je primio posebno priznanje.

Foto: screenshoot

Cijelu reportažu pogledajte ovdje.

sjever.hr/hrt.hr
09.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.