Now Reading:
Pijan i na Normabelu vozeći 113 km/h prošao kroz tri crvena i ubio taksista. Dobio šest i pol godina zatvora
Full Article 2 minutes read

Pijan i na Normabelu vozeći 113 km/h prošao kroz tri crvena i ubio taksista. Dobio šest i pol godina zatvora

Kako prenosi Index, Ivan Pavlović, koji je 27. veljače ove godine s 2.65 promila alkohola u krvi prošao kroz crveno vozeći 113 km/h te naletio na taksi i usmrtio taksista Krunoslava Kunkušaka te 34-godišnjeg putnika teško ozlijedio dobio je 6,5 godina zatvora.

Kazna je inače bila manja od polovice moguće kazne za to kazneno djelo, a sutkinja je Pavloviću odredila i mjeru trogodišnje zabrane upravljanja osobnim automobilom koja stupa na snagu nakon što odsluži kaznu.

Kod odmjeravanja kazne sud je otegotnim ocijenio to što je upravljao u teško pijanom stanju, što je prije trenutka nesreće prošao kroz tri crvena svjetla, popio Normabel i vozio prebrzo, prenosi Index.

Kako je kazala sutkinja, Pavlovićevom krivnjom 42-godišnji muškarac izgubio je život i iza sebe ostavio dijete, ženu i oca, dok je 34-godišnji putnik zadobio najteže ozljede mozga i vegetira.

Olakotne okolnosti su njegovo priznanje, kajanje i isprika te činjenica da je otac troje malodobne djece.

-Oni će jedno vrijeme odrastati bez vas, no kad se vratite doma moći ćete zajedno zaplesati na maturalnoj, proslaviti završetak školovanja, vjenčati se… Za razliku od djeteta stradalog Krunoslava – rekla je sutkinja.

On je optužen da je 27. veljače ove godine s najmanje 2,65 promila alkohola u krvi i pod utjecajem Normabela prošao kroz crveno svjetlo na križanju Ulice Pavla Hatza i Draškovićeve u Zagrebu te se bočno zabio u Škodu Octaviju u kojoj je bio taksist s 34-godišnjim putnikom.

www.sjever.hr / index.hr
08.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.