Now Reading:
I danas se molila „muška krunica” na glavnom zagrebačkom trgu – okupilo se 300-tinjak molitelja, ali i prosvjednici, organizatoru blokiran mobitel
Full Article 1 minutes read

I danas se molila „muška krunica” na glavnom zagrebačkom trgu – okupilo se 300-tinjak molitelja, ali i prosvjednici, organizatoru blokiran mobitel

Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i ove se, kao i ranijih prvih subota u mjesecu, molila “muška krunica” na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Kako donosi Večernji.hr, osim tristotinjak molitelja, prvi put upriličeni su i mini-prosvjedi, na kojima se okupilo devet negodovatelja s vjenčićima na glavi i ružama na podu ispred sebe. Molitva je završila nakon 50 minuta, a molitelje je blagoslovio isusovac p. Božidar Nagy, postulator za kanonizaciju bl. Ivana Merza. Skup je završio pjesmom “Rajska Djevo kraljice Hrvata”.

Udruga Domino izvijestila je jučer da njihova Arijana Fridrih Lekić, paralelno s organiziranom molitvom krunice u Zagrebu, organizira participativni performans pod nazivom “Tiha misa”. Nastao je kao reakcija paralelnu inicijativu “budimo muževni“, odnosno na nedavno intenziviranu re-tradicionalizaciju (navodno) sekularnog hrvatskog društva koju provode muškarci klečeći i moleći svake prve subote u mjesecu na glavnim trgovima raznih gradova u Hrvatskoj, uključujući i Zagreb – priopćili su iz Udruge, a prenosi Večernji.hr.

Prije nekoliko dana, najavljujući i pozivajući na molitvu krunice sms porukama, jednome od organizatora molitve operater je blokirao njegov broj na mobilnom telefonu zbog opasnosti i prijetnji terorizmom.

screenshot/vecernji.hr
sjever.hr/vecernji.hr
03.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.