Now Reading:
Varaždinska nogometna legenda prognozira: Vatreni idu do kraja
Full Article 3 minutes read

Varaždinska nogometna legenda prognozira: Vatreni idu do kraja

Legenda hrvatskog nogometa i peti najbolji strijelac HNL-a u povijesti, Varaždinac Miljenko Mumlek za naš je portal komentirao dosadašnju igru Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru, a odgovorio je i na pitanje mogu li, po njemu, Vatreni do finala.

Kako kaže, Hrvatska je dosad ostavila dobar dojam. Iz utakmice u utakmicu sve je bolja, no takvi su i protivnici.

– Protiv Belgije smo kontrolirali utakmicu, nametnuli smo se, čuvali loptu, no možda smo bili malo previše sramežljivi prema golu i nismo završavali akcije kako smo trebali. Ipak, utakmicu smo u globalu kontrolirali i imali smo dominaciju – rekao je Mumlek i dodao kako su se Vatrenima pred kraj utakmice dogodile sitne greške koje su ih mogle izbaciti iz turnira, no u nogometu treba imati i sreće.

Dobra stvar je, naglašava bivši igrač varaždinskog prvoligaša, da su igrači i izbornik te greške vidjeti i da će ih kroz analizu ispraviti. Slijedi utakmica protiv moćnog Japana koji je već srušio dvije nogometne sile, Španjolsku i Njemačku, no Mumlek kaže kako su Japanci u 90 posto tih dviju utakmica bili u podređenoj situaciji.

-Protiv Japana ćemo mi biti ti koji će kontrolirati utakmicu i usmjeriti ju. Prema mojoj prognozi, plasirat ćemo se dalje jer mislim da Japan nije kvaliteta kao mi. Japanci su ostvarili dvije pobjede koje su odjeknule, no 90 posto tih utakmica bili su u podređenoj situaciji. Pobijedili su na greške protivnika koje si mi ne bismo dozvolili – govori Mumlek.

To se pogotovo odnosi na Španjolsku koja je igrala s golmanom u šesnaestercu, dok Hrvatska nema takav stil igre zbog čega Mumlek naglašava da nas Japan ne može tako iznenaditi.

-Španjolska je imala veliku kalkulaciju u svojoj igri jer je znala da Njemačka neće pobijediti sa sedam razlike, pa je na kraju na rezultat Nijemaca i prošla dalje – poručuje Mumlek.

Prema njegovim riječima, dosad je najviše pokazao Brazil koji je po mnogima favorit za osvajanje naslova. Ipak, naglašava Mumlek, turnir osvajaju ekipe koje imaju najjaču defanzivu, a upravo je taj segment igre Hrvatska digla.

-Maroko smo sveli na jednu opasnu situaciju, Kanadu na dvije, a Belgiju na tri šanse u zadnjim minutama koje su nas mogle kazniti, ali nisu. Moramo još smanjiti individualne pogreške, ali ekipna defanziva je jako dobra i čvrsti smo. Japan po meni ne može nametnuti svoj stil igre, mogu krenuti u visoki presing, ali kad prođemo zadnju trećinu terena nametnut ćemo se kroz posjet. U najgoroj situaciji utakmica može završiti 0:0 – zaključio je Mumlek.

tklopotan / www.sjever.hr
02.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.