Now Reading:
OPĆINA BEDEKOVČINA: Zna se tko će sve primiti priznanja u povodu Dana općine
Full Article 3 minutes read

OPĆINA BEDEKOVČINA: Zna se tko će sve primiti priznanja u povodu Dana općine

Na 16. sjednici Općinskog vijeća Općine Bedekovčina održanoj u utorak jedna od važnijih točaka bila je usvajanje prijedloga za dodjelu javnih priznanja mještanima. Radi se o mještanima te pravnim osobama koji su se posebno istaknuli svojim zalaganjem u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

Priznanje tako ide Štefaniji Kocman, članici KUD-a Bedekovčina za doprinos kvaliteti izvođenja izvornih, popularnih i klasičnih pjesama. Njoj će se dodijeliti Nagrada Općine Bedekovčina.

Nagrada Općine primit će i Stjepan Hrvoj iz Poznanovca, vlasnik obrta Građevinar Hrvoj, za dugogodišnji rad i zalaganje kojim doprinosi Udruženju obrtnika i Općini Bedekovčina. Za 100 puta darovanu krv Nagrada odlazi Dragutinu Pozaiću iz Poznanovca.

Hrvatski branitelj i dugogodišnji član središnjeg odbora Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Milan Franc primit će nagradu za izniman doprinos radu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina i postignute rezultate u športskim aktivnostima kao i sudjelovanje u organizaciji općinskih manifestacija. Nagrada Općine ide i DVD-u Bedekovčina povodom 110. obljetnice uspješnog rada i djelovanja.

Nagrada za životno djelo uručit će se dr. Ljiljani Juriša Korpar.

Na sjednici je i usvojen Plan djelovanja u području prirodnih nepogoda za 2023. godinu. Vijećnici su se složili kako je uslijed šteta koje su u protekloj godini pogodile šire zagorsko područje, pa tako i Općinu Bedekovčina važno reagirati na vrijeme spremnim mjerama za ublažavanje i otklanjanje izravnih posljedica prirodnih nepogoda.

-Kako uslijed sve intenzivnijih klimatskih promjena moramo biti spremni na sve češće oscilacije atmosferskih prilika važno je osigurati poljoprivredna zemljišta i imovinu naših mještana na vrijeme – istaknuto je između ostalog na sjednici.

Dodajmo i da je uvažen zahtjev Zagorske javne vatrogasne postrojbe kojim se Općina obvezala kako će iz proračunskih sredstava financirati postrojbu u iznosu od 8,11% za obavljanje njezine redovite vatrogasne djelatnosti i aktivnosti.

Zapovjednik Zagorske javne vatrogasne postrojbe Dražen Sinković naglasio je da su osnivači Javne vatrogasne postrojbe 23 jedinice lokalne samouprave. Ujedno je dodao da su unazad nekoliko godina financijske obveze znatno porasle i zahtijevaju sve više sredstava.

Na njega se nadovezao vijećnik Željko Odak ističući da su plaće vatrogasaca sve manje i da zbog toga sve više osoba odlazi iz postrojbi, a da je sve teže nekoga dobiti da bude zaposlenik Javne vatrogasne postrojbe. Kazao je da to nije problem samo Javne vatrogasne postrojbe u Krapinsko-zagorskoj županiji već i šire. Drži da će se problem plaća vatrogasca trebati korigirati.

s.kalajdžija/sjever.hr

29.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.