Now Reading:
Mještani Krapinskih Toplica požurite s prijavama i predložite svoje ideje i projekte koje želite da se uvrste u općinski proračun za iduću godinu!
Full Article 2 minutes read

Mještani Krapinskih Toplica požurite s prijavama i predložite svoje ideje i projekte koje želite da se uvrste u općinski proračun za iduću godinu!

Općina Krapinske Toplice donosi prijedlog Proračuna Općine Krapinske Toplice za 2023. godinu i projekcije za 2024. i 2025. proračunsku godinu. Sukladno odredbama Zakona o proračunu, Pravilnika o proračunskim klasifikacijama te Pravilnika o proračunskom računovodstvu i računskom planu objavljuje se prijedlog Proračuna Općine Krapinske Toplice za 2023. godinu sa projekcijama za 2024. i 2025. godinu.

Prijedlog Proračuna izrađen je sukladno uputama i preporukama Ministarstva financija i sukladno zakonu i propisima koji reguliraju izvore i vrste prihoda i primitaka proračuna te financiranje javnih rashoda i izdataka na razini lokalne i područne (regionalne) samouprave. U postupku planiranja korištena je jedinstvena metodologija obilježavanja prihoda i primitaka te rashoda i izdataka po organizacijskoj, programskoj, funkcionalnoj, ekonomskoj i lokacijskoj klasifikaciji, a primijenjena je i posebna klasifikacija – izvori financiranja. Izvore financiranja čine skupine prihoda i primitaka iz kojih se podmiruju rashodi i izdaci određene vrste i utvrđene namjene.

U svrhu osiguravanja sudjelovanja javnosti u donošenju Odluke o Proračunu Općine Krapinske Toplice za 2023. godinu i projekcije proračuna za 2024. i 2025. godinu, ista se upućuje na javno savjetovanje.

Svoja mišljenja i očitovanja možete u pisanom obliku na propisanom obrascu poslati na adresu: Općina Krapinske Toplice, Antuna Mihanovića 3, Krapinske Toplice, ili na e-mail adresu: procelnica@krapinske-toplice.hr zaključno do 8. prosinca 2022. godine.

Svi u roku pristigli prijedlozi razmatrat će se radi uvrštenja u konačni prijedlog Proračuna za 2023. godinu i proslijediti Općinskom vijeću Općine Krapinske Toplice na donošenje.

sjever.hr/krapinske-toplice.hr
29.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.