Now Reading:
Grad Zlatar konkurira u borbi za titulu najpametnijeg malog grada u Hrvatskoj – “Velika je čast biti među pet najboljih”
Full Article 50 second read

Grad Zlatar konkurira u borbi za titulu najpametnijeg malog grada u Hrvatskoj – “Velika je čast biti među pet najboljih”

Grad Zlatar ušao je u konkurenciju za dodjelu nagrade Smart City i to u konkurenciji malih gradova. Naime, i ove godine u okviru nagrade Smart City biraju se sredine s najboljim rezultatima u primjeni pametnih rješenja u organiziranju rada gradske uprave, pružanju komunalnih usluga, održavanju infrastrukture i uštedama u potrošnji energije.

– Konkuriramo uz Krk, Hvar, Korčulu i Donji Miholjac. Velika je čast biti među pet najboljih – poručila je gradonačelnica Zlatara, Jasenka Auguštan – Pentek.

Grad Zlatar konkurira, među ostalim, brojem punionica za električna vozila i udjelom energetski učinkovite rasvjete u javnim rasvjetnim tijelima od 80 posto, ali i stopom odvojeno sakupljenog otpada od 23,8 posto te dostignutim indeksom digitalne spreme gradske uprave od 27 posto.

Rangiranje gradova za nagrade Smart City uslijedilo je nakon analize prema tridesetak kriterija podijeljenih u šest kategorija.

www.sjever.hr / FB Jasenka Auguštan – Pentek
29.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.