Now Reading:
“16 dana aktivizma” u KZŽ: proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! Donosimo poruku doktora Kopjara: “Nema bitne razlike između žena i muškaraca, i jedni i drugi su dobrodošli i svijeta bez njih nema”
Full Article 2 minutes read

“16 dana aktivizma” u KZŽ: proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! Donosimo poruku doktora Kopjara: “Nema bitne razlike između žena i muškaraca, i jedni i drugi su dobrodošli i svijeta bez njih nema”

Krapinsko – zagorska županija se kroz svoje Povjerenstvo za ravnopravnost spolova uključila u kampanju “16 dana aktivizma”, a koja je počela 25. studenoga na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama te završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava.

Naime, kampanja “16 dana aktivizma” provodi se svake godine u cijelom svijetu s ciljem ukazivanja na neravnopravnost, diskriminaciju, stereotipe i predrasude prisutne u društvu, a čijeg dalekosežnog negativnog utjecaja često ni sami nismo svjesni. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova u suradnji s ZIP portalom kampanju na području naše županije provodi pod nazivom: proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se!

O rodno uvjetovanom nasilju tijekom 16 dana kampanje govoriti će 16 osoba iz javnog života s područja Krapinsko-zagorske županije – svoje poruke javnosti poslat će osam žena i osam muškaraca. Danas donosimo poruku izvanrednog profesora na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, primarijusa Miroslava Kopjara.

– Kada treba izraziti u kratkom vremenskom roku misao koja ti je bitna, što si, tko si i kakav si, onda to treba reći na način da to svima bude jasno. Oduvijek sam bio čovjek koji sam cijenio i jednu i drugu stranu vezano uz spol. Za mene nema nikakve bitne razlike između žena i muškaraca i jedni i drugi su naravno, dobrodošli i svijeta bez njih nema i neće ga nikada ni biti u pravom smislu te riječi. Samo humanost i međusobni odnosi koji nam omogućuju takav pristup su nešto što će čovječanstvo održati na ovoj kugli zemaljskoj – poručuje Kopjar.

Recite NE diskriminaciji, predrasudama, i stereotipima. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije poziva vas da svi zajedno mijenjajmo poglede, razmišljanja i stavove, te stvaramo bolje društvo.

www.sjever.hr
26.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.