Now Reading:
Na sjednici Županijske skupštine bjelovarsko – bilogorski župan Marušić potvrdio: Spasili smo zdravstveni sustav naše županije
Full Article 2 minutes read

Na sjednici Županijske skupštine bjelovarsko – bilogorski župan Marušić potvrdio: Spasili smo zdravstveni sustav naše županije

Zahvaljujući pomoći Vlade RH zdravstveni sustav Bjelovarsko – bilogorske županije ipak neće doživjeti kolaps. Potvrđeno je to na izvanrednoj sjednici Županijske skupštine na kojoj su usvojene odluke koje su bile preduvjet za provedbu zaključka Vlade RH.

Podsjetimo Vlada je na sjednici 10. studenoga donijela zaključak kojim je predviđeno da otplata obaju kredita za novu zgradu bjelovarske Opće bolnice ubuduće ide izravno iz državnog proračuna. Time je omogućeno da decentralizirana sredstva u ukupnom iznosu od 14,5 milijuna kuna koje država godišnje isplaćuje za funkcioniranje svih županijskih zdravstvenih ustanova konačno i završe na računima tih ustanova, a ne da se kao dosad usmjeravaju za otplatu kredita i time onemogućavaju normalno funkcioniranje tih ustanova.

Ovo ujedno predstavlja i veliko olakšanje za samu Županiju što je na sjednici dajući završno očitovanje potvrdio i župan Marko Marušić.

– Ovo je povijesni trenutak za našu županiju i posebno za naš zdravstveni sustav. Mislim da nije prošla ni jedna Županijska skupština, a da na njoj nije bila spomenuta tema bolnice. Mi nikada nismo bili protiv njene izgradnje, ali smo bili protiv načina financiranja bez osiguranih sredstava što bi izazvalo kolaps našeg zdravstva. Današnjom odlukom spasili smo zdravstveni sustav – istaknuo je župan naglasivši da će zahvaljujući tome županijske zdravstvene ustanove iduće godine konačno doći do zraka.

Zahvalivši Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću župan je naglasio da je za opremanje bolnice u državnom proračunu za 2023. godinu osigurano 50 milijuna, a u 2024. još 20 milijuna kuna i time će bolnica konačno biti potpuno opremljena.

www.sjever.hr
22.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.