Now Reading:
Udruga “Kalinka” proslavila 15 godina svog rada – Gradonačelnik Kolarek priredio prijem za njihove članice
Full Article 2 minutes read

Udruga “Kalinka” proslavila 15 godina svog rada – Gradonačelnik Kolarek priredio prijem za njihove članice

Prošli vikend svečanošću u Centru za kulturu u Čakovcu, 15 godina uspješnog rada proslavila je Udruga ruskog govornog područja u Međimurju „Kalinka“.

Svečanost je započela izložbom umjetničkih radova “Kokošnik i druga slavenska ženska oglavlja”, a nakon toga uslijedilo je istinsko glazbeno slavlje pod nazivom „15 godina zajedno“. Uoči tog događanja, u prostoru Gradske vijećnice Grada Preloga, prijem za članove „Kalinke“ priredio je gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Dugogodišnja je uspješna suradnja Preloga i „Kalinke“, a članice ove Udruge neizostavan su dio brojnih proslava, svečanosti i događanja na području Grada Preloga.

Članicama Udruge „Kalinka“, predsjednici Tatjani Mikolaj i Nataliji Horvat, gradonačelnik Kolarek čestitao je vrijednu obljetnicu, uz želju za uspješnu suradnju i u godinama koje dolaze. Tom im je prilikom gradonačelnik Kolarek uručio poklon, sliku „Anđeli“ koprivničke umjetnice Gordane Špoljar Andrašić. Predsjednica Tatjana Mikolaj zahvalila je gradonačelniku i Gradu Prelogu, istakavši da je Grad Prelog u puno slučajeva izašao u susret Udruzi „Kalinka“ pomažući njihov rad.  

sjever.hr/prelog.hr 01.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.