Now Reading:
Ove subote Dan ružičaste vrpce u Čakovcu – Obucite rozo i pružite podršku svim ženama koje se bore s rakom dojke
Full Article 2 minutes read

Ove subote Dan ružičaste vrpce u Čakovcu – Obucite rozo i pružite podršku svim ženama koje se bore s rakom dojke

Županijska liga protiv raka Čakovec u sklopu Kluba žena operiranih od raka dojke “Nova Nada”, ove subote organizira obilježavanje Dana ružičaste vrpce, a koje će se održati od 9 do 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu.

– Dan ružičaste vrpce posvećen je prevenciji i edukaciji. Mjesec listopad u cijelom je svijetu posvećen podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje dojki te rano otkrivanje i liječenje raka dojke. Rak dojke najčešći je zloćudni tumor u žena u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj. Broj oboljelih žena raste neovisno o dobi i vodeći je uzrok smrti – poručuju iz Županijske lige protiv raka Čakovec.

Dodaju i kako je zbog ograničenih mogućnosti prevencije raka dojke, vrlo važno bolest otkriti u početnoj fazi. Kada je bolest otkrivena na vrijeme izlječiva je u 98 posto slučajeva te su stoga važni redoviti mamografski pregledi za žene, a koji jamče rano otkrivanje bolesti i pravodobno liječenje bolesti.

Članice kluba “Nova Nada” stoga pozivaju građane da im se pridruže i daju podršku svim ženama koje se bore s ovom bolešću i nastoje je pobijediti.

www.sjever.hr / Facebook Županijska liga protiv raka Čakovec
29.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.