Now Reading:
„Nestali” dravski oblutak vraća se na svoje mjesto – tražila ga čak i policija
Full Article 2 minutes read

„Nestali” dravski oblutak vraća se na svoje mjesto – tražila ga čak i policija

Funkcionalna skulptura „dravski obluci” koja se nalazi kod Gradske vijećnice Grada Varaždina na Trgu kralja Tomislava u kolovozu je ostala bez jednog dijela, odnosno bez jednog „oblutka”. Grad Varaždin je sukladno tome pokrenuo postupak utvrđivanja svih okolnosti i činjenica o nestanku tog dijela te je podnio prijavu Policijskoj upravi varaždinskoj.

Nakon skoro mjesec dana od događaja, do dužnosnika Grada Varaždina stigla je informacija da se „oblutak” nalazi u tvrtki Vodogradnja koja ga je preuzela da izvrši popravak oštećenog dijela, bez prethodne najave ili obavijesti nadležnom gradskom Upravnom odjelu za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša.

Tvrtka Vodogradnja, prema ugovoru s Gradom Varaždinom, obavlja redovito i izvanredno održavanje ulica i hodnih površina u gradskoj povijesnoj jezgri. Popravak urbanog mobilijara kao što je skulptura „dravski obluci” po ugovoru spada pod radove izvan ugovorenog troškovnika, za što je tvrtka Vodogradnja – ako uviđajem na terenu utvrdi da je potrebna sanacija, dužna tražiti suglasnost Grada Varaždina za provedbu sanacije, a u konačnici i za naplatu tih radova.

Grad Varaždin ovakav postupak nenajavljenog privremenog izuzimanja dijela gradske imovine smatra povredom odredbi ugovora, ali i neprimjerenim odnosom od strane izvođača te sukladno ugovoru izvedeni radovi na obnovi „oblutka” neće biti plaćeni. Prema dogovoru s poduzećem Vodogradnja „nestali oblutak” bit će vraćen na svoje staro mjesto na Trgu kralja Tomislava već tijekom petka.

www.sjever.hr
22.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.