Now Reading:
SVAKA ČAST: Ema Donev prva je potvrđena finalistica globalnog natjecanja mladih znanstvenika!
Full Article 1 minutes read

SVAKA ČAST: Ema Donev prva je potvrđena finalistica globalnog natjecanja mladih znanstvenika!

Stigli su službeni rezultati glasanja za ulazak u finale globalnog natjecanja mladih znanstvenika Breakthrough Junior Challenge – Ema Donev, 14-godišnjakinja iz Ivanić Grada, prikupila je najviše lajkova i osigurala direktan plasman u finale, piše Jutarnji.

Napeta utrka između Eme i Abela Dagnea iz Amerike završila je njezinim vodstvom. Hrvatska je za Emu osigurala ukupno 156.100 lajkova na Youtube i Facebook videima, dok ih je Abel skupio ukupno 151.900. Podrška iz Hrvatske pokazala se snažnijom od podrške koju je sjajni mladi znanstvenik Abel dobio iz Amerike i Etiopije, odakle potječe, piše Jutarnji.

Ipak, natjecanje još nije gotovo – Ema je, naime, prva potvrđena finalistica u TOP 5, dok će se ostalih 15 kandidata boriti za preostala četiri mjesta ocjenom stručnog žirija. Pobjednika odabire stručni žiri u sastavu 14 vrhunskih stručnjaka iz NASA-e, International Space Universityja, Harvarda i Berkleyja te drugih cijenjenih imena svjetske znanosti.

Podsjetimo, Ema koja jednog dana želi biti astrofizičarka bori se za prestižnu stipendiju od 2 milijuna kuna, a zadatak je bio u 90 sekundi objasniti neki teorijski znanstveni koncept.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
22.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.