Now Reading:
Zahvaljujući svojim uspješnim sportašima, Međimurje opravdalo titulu Europske regije sporta – Župan Posavec: Vi ste svi taj mali kotačić koji onda čini veliki kotač uspjeha!
Full Article 4 minutes read

Zahvaljujući svojim uspješnim sportašima, Međimurje opravdalo titulu Europske regije sporta – Župan Posavec: Vi ste svi taj mali kotačić koji onda čini veliki kotač uspjeha!

-Iako još nije kraj godine, tek je počeo rujan, mislim da možemo već sad reći da smo opravdali titulu Europske regije sporta – rekao je župan Matija Posavec na susretu s uspješnim međimurskim sportašima koji su u ovoj godini osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima.

Susret sa sportašima organiziran u utorak bio je prilika zahvaliti im na trudu i odricanjima, odnosno pohvaliti njihove rezultate i uspjehe.

Podsjetimo, Međimurska županija u ovoj godini ponosno nosi titulu Europske regije sporta, kao prva takva hrvatska županija koja se kandidirala i osvojila titulu, kandidatura je ocijenjena najvišim ocjenama, a Međimurje je time postalo treća europska regija kojoj je dodijeljena ovakva laskava titula.
Nije to slučajno, kad se zna da je Međimurska županija jedna od najsportskijih županija u Hrvatskoj, da svaki grad, općina i svako selo imaju barem jednu sportsku udrugu, a sportom se bave brojni Međimurci.

-Svi vi zaslužujete, ne samo biti ovdje nego da vam stisnemo ruku i čestitamo, jer mi kad obilježavamo ovu godinu kao Europsku regiju sporta, onda to nije radi nas, nego radi vas. Vi ste svi taj mali kotačić koji onda čini veliki kotač uspjeha, a na uspjehe pogotovo u sportu možemo i moramo u Međimurju biti ponosni – istaknuo je župan Posavec.

Dodao je da Međimurje u odnosu na broj stanovnika ima najveći broj registriranih sportskih klubova te najveći broj registriranih sportaša i sportskih djelatnika.
-Imamo veliki broj osvajača državnih, županijskih, međunarodnih i svjetskih natjecanja koji osvajaju nagrade, a na kraju godine taj će broj biti viši. Nastojimo iskoristiti ovu godinu Europske regije sporta da ulažemo puno u sportsku infrastrukturu kroz adaptaciju, izgradnju i rekonstrukciju sportskih terena kod škola ili u samim općinama i gradovima diljem Međimurja. Evo, sad nam kreće jedan veliki projekt unutarnje obnove i najveće naše sportske građevine, a to je dvorana Graditeljske škole – kazao je župan.

Međimurska županija preko preko Zajednice nastoji koliko god je to u njenoj moći pomoći sportu u Međimurju i to kroz potporu vrhunskim sportašima, kroz financiranje korištenja sportskih dvorana, ali i kroz jedinstvene projekte poput Olimpijskog festivala dječjih vrtića, jesenske kroseve, zimske i ljetne sportske kampove.

-Namjeravamo uključiti djecu svih generacija i onda kad uključimo klince, onda nam ti klinci odu na Plazma sportske igre i tamo osvoje zlatnu medalju, a to su naši kikići. Živimo i dišemo sport za sve generacije – od vrtićke dobi, do onih nešto starijih koji su okupljeni kroz sportsku rekreaciju, a koja je opet najmasovnija, najorganiziranija udruga ili savez udruga diljem Međimurja, koje imaju ideju i svijest da promiču rekreaciju i bavljenje sportom kao zdrav i kvalitetan način života – istaknuo je Posavec.

I predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić naglasio je kako Međimurje nije bez razloga proglašeno Europskom regijom sporta.

-Dokaz tome su ovi sportaši i sportašice koje smo okupili, s naglaskom na sve njihove ostvarene rezultate u prvom polugodištu 2022. godine. Moje čestitke svima vama koji ste zaista na lijepi način prezentirali naše Međimurje i ostvarili vrhunske rezultate. Želim vam da to tako bude i ubuduće. Mi ćemo vas pratiti i stajati vam na raspolaganju. Župan i cijela županijska ekipa stoje iza vas. Živjeti sportski definitivno je ispravan način života, a mi to živimo u Međimurju i s ponosom to stalno ističemo – rekao je Kljajić.

Župan Posavec podsjetio je da će se do kraja godine održati još puno manifestacija, prvenstava, natjecanja domaćih i međunarodnih.
-Vjerujem da naš idući susret koji bude ili krajem godine ili odmah na početku iduće godine bude s još puno nagrada, puno medalja i drugih pehara, kao što smo od jučer bogatiji za još jedan – rekao je župan te pozvao okupljene da zaplješću novom svjetskom prvaku u ribolovu Mihaelu Pongracu.

Svim je sportašima župan poručio da nastave i dalje davati maksimum od sebe, da ne stanu na onome što su dosad ostvarili.
-Imajte puno samopouzdanja, hrabrosti i energije i nekad kad padnete u sportu ili natjecanju, to nije kraj. To je možda tek početak, da se onda dignete i budete još hrabriji, uporniji i bolji i rezultati neće izostati. Imamo i svjetske prvake, najbolje na svijetu i one koji će to tek postati, a mi ćemo pomoći koliko god možemo – poručio je župan Posavec.

Uz župana, susretu s uspješnim sportašima nazočila je i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Nives Kolarić Strah.

a. kučić/sjever.hr
13.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.