Now Reading:
Bosilj Čehoka nazvao jadnim: Krađa tuđih ideja koja se poslije predstavlja kao svoja je vrsta političke kleptomanije bez presedana
Full Article 3 minutes read

Bosilj Čehoka nazvao jadnim: Krađa tuđih ideja koja se poslije predstavlja kao svoja je vrsta političke kleptomanije bez presedana

Nakon konferencije bivšeg gradonačelnika Ivana Čehoka koji je najavio kako će sljedećoj sjednici predložiti Gradu da u potpunosti plaća školske obroke stigla je reakcija iz gradske uprave.

Kako je istaknuo aktualni gradonačelnik Neven Bosilj, na sjednici planiranoj za kraj rujna na dnevnom će se redu naći rebalans proračuna na kojem se, kako ističe, radi već mjesec dana.

-Morate znati da je bivši gradonačelnik u Gradu zaposlio više od 90 posto ljudi koji ovdje rade i da informacije cure na sve strane. Meni je zapravo nevjerojatno, pitam se koliko netko mora biti jadan da prisvaja tuđe ideje. Mi smo zajedno sa Nezavisnom listom Dubravke Novak koji su dali ideju da se napravi besplatni topli obrok za sve naše osnovnoškolce, napravili rebalans proračuna, a to je da se milijun kuna za dječje vaučere prebaci na to – opisuje Bosilj dodajući kako su iznašli još 400 000 kuna dodatnih sredstava s obzirom da je za tu namjenu potrebno 1,398.000,00 kuna kako bi sva djeca u varaždinskim osnovnim školama imala besplatne tople obroke.

-Nevjerojatno da si netko tko po pitanju besplatne prehrane osnovnoškolaca nije zadnje 4 godine napravio ništa, uzima za pravo predlagati jednu takvu ideju. Ta vrsta opetovanog ponašanja, ta krađa tuđih ideja koja se poslije predstavlja kao svoja je vrsta političke kleptomanije bez presedana – naglašava Bosilj nastavlja kao je povećana i ekonomska cijena vrtića s 5 na 6,8 kuna.

– To je 36 posto više što će škole dobiti da bi mogle pripremiti adekvatne obroke djeci. Ta cijela priča je završena i napravljena i sada netko odlučuje probati preuzeti zasluge za nešto. Ja to dosada u svom životu nisam vidio da netko može biti toliko jadan – kazao je Bosilj pa citirao jednog od najvećih izumitelja, Nikolu Teslu.-”Nije mi žao što su ukrali moje ideje već mi je žao što nisu imali svoje” Ja ću mu dati za prijedlog, s obzirom da mu nedostaje ideja, možemo mu dati još neke ideje. Npr zbog čega ne bismo smanjili zakup Arene? Da, uspjeli smo ga smanjiti. Uštedjeli smo preko 30 milijuna kuna samo na zakupu – rekao je aktualni gradonačelnik i i poručio bivšem da je mogao napraviti isto pa ne bi plaćali više od 50 milijuna kuna bespotrebnih sredstava.

-Ako mu još treba nekakvih dodatnih ideja ja ću mu ih besplatno dati – zaključio je vidno revoltiran Bosilj.

Njegov pak zamjenik Miroslav Marković napominje kako je od trenutka preuzimanja vlasti po pitanju besplatne užine jedino bitan cjelovit pristup djeci, školama i vrtićima.

– Mi smo od vrtića počeli s uvođenjem healthy meal standarda, potpuno novog, certificiranog načina prehrane, a to smo napravili i s osnovnim školama. Postoji projekt Čarobna osmica koji se provodi kontinuirano i tijekom ljeta su se educirali kuhari i naši roditelji i učitelji, kako bi poboljšali kvalitetu obroka – rekao je Marković.

Dodaje kako je od ove školske godine kreće uređenje kuhinja i kako je 2. osnovna škola dobila praktički novu kuhinju gdje će se više kuhati nego dijeliti hranu poput pekarskih proizvoda.

-Naša je cijena zbog toga možda nešto manja jer se kupuje ono što se kuha, a znate da su pekarski proizvodi puno skuplji. Povećavat ćemo broj nutricionistički kvalitetnih obroka – istaknuo je.

abrkic/sjever.hr
13.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.