Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija predstavlja se 29. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu, izlagače obišao župan Koren
Full Article 2 minutes read

Koprivničko-križevačka županija predstavlja se 29. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu, izlagače obišao župan Koren

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas je svečano otvorila 29. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam koji se do 11. rujna održava na sajamskom prostoru u Gudovcu.

Programu otvorenja prisustvovao je i župan Darko Koren, koji je ujedno obišao i županijske izlagače – poduzetnike i obrtnike koji se tamo predstavljaju. Županija već niz godina organizira predstavljanje izlagača na zajedničkom izlagačkom prostoru, što je organizirano i ove godine u suradnji sa županijskom Obrtničkom komorom i županijskom Turističkom zajednicom.

Ministrica Vučković pozdravila je izlagače te poručila kako je strateški cilj učinkovito korištenje resursa kako bi se stvorio jak lanac opskrbe hranom koji je vitalan za održavanje hrvatskog sela. Ujedno je dodala kako se Program ruralnog razvoja pokazao jednim od najboljih u državi te kako se osiguravamo novi paket mjera do 2027. godine.

Zlatko Salaj, direktor Sajma, kazao je kako imaju 400 izlagača iz 10 zemalja te kako je program bogatiji za brojna stručna predavanja koja su organizirana u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić naglasio je kako, zajedno s Ministarstvom poljoprivrede, moraju zajednički očuvati proizvodnju kako bi hrvatsko selo opstalo te je dodao kako su u tijeku javni pozivi za potpore u poljoprivredi.

Spomenimo kako, uz najveću i jedinu Državnu stočarsku izložbu, posjetitelje očekuje velika ponuda opreme za stočarstvo, tradicionalno najveća izložba traktora i poljoprivredne mehanizacije te po prvi puta kao posebna tematska cjelina – Sajam OPG-ova i eko proizvođača. Također, tu je i tematska cjelina posvećena sezoni grijanja i obnovljivim izvorima energije, kao i cjelina koja je bazirana na prezentaciju opreme za šumarstvo i drvne tehnologije.

Ova trodnevna sajamska manifestacija odvija se na stotinjak tisuća četvornih metara površine, a zemlja partner je Češka.

Svečanosti su prisustvovali i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak te saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, uz brojne druge uzvanike.

Fotografije: KKŽ i Prigorski.hr

Program pogledajte OVDJE.

sjever.hr/kckzz.hr
09.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.