Now Reading:
Murskim Središćem odzvanjali zvuci starih traktora i tambura – “September v Središću” prava je atrakcija
Full Article 2 minutes read

Murskim Središćem odzvanjali zvuci starih traktora i tambura – “September v Središću” prava je atrakcija

Skelom Fusek u Murskom Središću u nedjelju su odzvanjali zvuci starih traktora i tambura te je time započela nova manifestacija „September v Središću“, koja će biti spona između Ljeta uz Muru i Adventa u gradu rudara i uvertira u jesen.

Oldtimer klub Selnica, Grad Mursko Središće i Općina Selnica organizirali su tradicionalnu 16. Traktorijadu ili Susret vlasnika starih traktora, a atmosferu su dodatno podigli Oldtimer bend i Tamburaški sastav “Prim”.

Svi sudionici 16. traktorijade okupili su se u Selnici kod Oldtimer muzeja u 10,30 sati, te su u 12,00 sati krenuli u panoramsku vožnju prema Črnoj mlaki – stanica Petric, zatim prema Murskom Središću i skeli “Fusek”. Nastavili su prema Hlapičini gdje im je domaćin bio Mjesni odbor, a svoju vožnju završili su u Koncovčaku gdje su bile podijeljene nagrade i priznanja.

Traktorijadu su posjetili i gradonačelnik Dražen Srpak, povjerenstvo Festivala hrvatske pučke drame Murski cimeri 2022. te ravnatelj Centra za kulturu “Rudar” Zoran Turk.

Svi sudionici i posjetitelji 16. Traktorijade uživali su u ukusnom grahu kojeg je pripremio Deni Vincek te vožnji skelom uz pjesmu i tamburu gdje su doživjeli čari rijeke Mure.

www.sjever.hr / mursko-sredisce.hr
05.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.