Now Reading:
Talentirana atletičarka iz Čakovca Nevia Fotak drži čak četiri državna rekorda
Full Article 2 minutes read

Talentirana atletičarka iz Čakovca Nevia Fotak drži čak četiri državna rekorda

Članica Atletskog kluba “Međimurje” Čakovec Nevia Fotak ima tek 14 godina, no već danas drži četiri državna rekorda, na 60 metara u dvije kategorije i 200 metara prepone na otvorenom te 200 metara u dvorani, uz nekoliko međimurskih rekorda.

Ujedno se pritom natječe i u dobnim kategorijama gdje su i do pet godina starije sportašice, uz najbolje rezultate u trčanju na 200 metara i skoku u dalj, a uživa i u trčanju na 100 metara.

Kako bi joj čestitala na osvojenih 10 medalja u 2022. godini, ali ujedno i na ukupno 102 medalje u već bogatoj karijeri, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini upriličila je za nju prigodan prijem, na kojem su uz Neviju prisustvovali njena majka Đurđica Fotak i predsjednik AK “Međimurje” Mario Dobša.

Mlada sportašica pred kojom su tek najbolji rezultati, naglasila je kako su za uspjeh bitni talent i dobri sportski geni s kojima se može pohvaliti, ali i upornost. Ona je evidentna jer Nevija nije stala s treninzima ni tijekom pandemije, u čemu joj je itekako pomogla obitelj uz stručni kadar našeg uspješnog kluba.

Tako je predsjednik pohvalio da ova apsolutna rekorderka već danas, s 14 godina najbolje skače od bilo koga u Međimurju u svim kategorijama, te joj je trenutni najbolji rezultat u disciplini skok u dalj 5,82 cm. Time joj nedostaje samo 7 cm do hrvatskog kadetskog rekorda, što joj je itekako dostižno kako će i sljedeće godine nastupati u istoj kategoriji.

Skromna i samozatajna atletičarka iz Čakovca potpuno je posvećena treninzima koje odrađuje i tijekom godišnjeg odmora te se sprema za mnogobrojna natjecanja, a pritom ne zaboravlja ni na školske obaveze kako je skoro čeka i upis u gimnaziju.

www.sjever.hr
04.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.