Now Reading:
SKANDALOZNA PRESUDA Pedofil iz Slavonskog Broda nagovarao ženu da siluje bebu – kažnjen s društveno korisnim radom
Full Article 2 minutes read

SKANDALOZNA PRESUDA Pedofil iz Slavonskog Broda nagovarao ženu da siluje bebu – kažnjen s društveno korisnim radom

Pedofil iz Slavonskog Broda koji je skidao pedofilske filmove i preko društvenih mreža nagovarao ženu da siluje bebu od par mjeseci osuđen je na svega 11 mjeseci zatvora. Kao da to nije bila dovoljno blaga kazna, sudac ju je pretvorio u društveno koristan rad. Ovime je hrvatsko sudstvo dotaknulo dno, a Brođani su zgroženi, piše RTL.

Kazna je zgrozila bivšeg suca i odvjetnika Branka Šerića koji je za RTL rekao kako je sudac ovom presudom pogazio prava djeteta.

-Sramotna presuda koja ne šalje nikakvu poruku osim da smo dotakli do dna – kazao je Šerić.

Za svako od djela predviđena je kazna od jedne do 10 godina zatvora, no slavonski pedofil nije završio iza rešetaka.

-Poanta je u tome da suci suviše olako i površno jednim dijelom neke okolnosti vrednuju kao olakotne ili osobit olakotne i tako si pogrešno si smatraju da kaznu mogu smanjiti ispod minimuma i u toj mjeri si vrlo vjerojatno radi i o pogrešnoj primjeni domaćeg prava – naglašava Radovan Dobronić, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske.

Šerić je istaknuo kako se čini da je između državnog odvjetništva i počinitelja postignut gentlemenski sporazum što je sud objeručke prihvatio kako bi počinitelj priznao kazneno djelo i kako se nitko ne bi trebao mučiti oko dokazivanja i kaznenog postupka.

I to je, dakle, u Hrvatskoj, moguće. Dobronić obećava ujednačavanje sudske prakse i povećanje preblagih kazni, piše RTL.

www.sjever.hr / RTL
03.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.