Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Sunčana i topla subota idealna je za kavu na terasi ili izlet u prirodu
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Sunčana i topla subota idealna je za kavu na terasi ili izlet u prirodu

Prema prognozi DHMZ-a u subotu će biti većinom sunčano, a poslijepodne i navečer na zapadu dolazi postupno jače naoblačenje.

Iako će ujutro mjestimice u unutrašnjosti biti kratkotrajne magle, ostatak dana bit će sunčano i toplo. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne ponegdje u središnjim predjelima umjeren južni. Na Jadranu ujutro mjestimice umjerena bura, sredinom dana i popodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, a navečer na sjeveru jugo. Najniža jutarnja temperatura između 7 i 12, na Jadranu od 16 do 21 °C. Najviša dnevna uglavnom između 24 i 29 °C.

Mnogima će biometeorološke prilike biti povoljne u cijeloj zemlji. Prevladavajuće sunčano vrijeme povoljno će djelovati na raspoloženje. Izostanak velikih vrućina povoljno će utjecati na koncentraciju, olakšati rad, a boravak na otvorenom činiti ugodnim. Ipak, mjestimično hladno i kratkotrajno maglovito jutro u unutrašnjosti, može uzrokovati tegobe srčanim ili bolesnicima od krvožilnih bolesti. Na krajnjem zapadu u drugom dijelu dana uz postupno naoblačenje, kod meteoropata je moguća razdražljivost a navečer nesanica.

www.sjever.hr / DHMZ
03.09.2022.

Input your search keywords and press Enter.