Now Reading:
Robotika, Escape room i animacija u spoju s neandertalcima? Sve to pronađite u Krapini koja postaje centar informatike
Full Article 2 minutes read

Robotika, Escape room i animacija u spoju s neandertalcima? Sve to pronađite u Krapini koja postaje centar informatike

U organizaciji Srednje škole Krapina i KRIK-a od 22. do 26. kolovoza održat će se Ljetna škola informatike. Podršku i potporu ovom projektu dali su i Grad Krapina, Krapinsko-zagorska županija, Hrvatski savez informatičara i Zajednica tehničke kulture Krapinsko-zagorske županije, a otvorenje će se održati u amfiteatru krapinske srednje škole u ponedjeljak u 11.30 sati.

Radionice škole informatike za osnovnoškolce, srednjoškolce i studente će se u prvom krugu održavati 22. 23. i 24. kolovoza, te u drugom 25. i 26. kolovoza. U prvom krugu jutarnje radionice počinju u 8, a popodnevne u 12 sati.

U drugom krugu sve radionice počinju u 8 sati. Ove godine tema je neandertalac, pa je jednoj radionici tema animacija. Nove su i radionica 3D dizajna i ispisa na 3D pisačima te radionica kako napraviti dobru fotografiju uz pokoji trik iskusnog fotografa.

-U Krapini imamo radionicu robotike za početne (mBotovi i blok programiranje) i napredne (roboti i robotske ruke uz programiranje u C++). Na radionici Arduino IoT naučit ćete kako koristiti senzore i upravljati uređajima na daljinu – poručuju organizatori.

Izradi mobilnih aplikacija namijenjena je radionica Xamarin. Na Unity će se raditi 2D igre. Za mlađe učenike koji tek ulaze u informatiku je radionica početnici. Osnovnoškolci će u Scratchu raditi jednostavne igre slaganjem blokova. Alice radionica koristi 3D modele za animirane priče i igre. Možete naučiti i obrađivati slike, a tu je i nezaobilazni web dizajn.

Nastavnici mogu u Krapini naučiti kako koristiti Escape room igre u nastavi. U Srednjoj školi Zlatar održat će se radionica robotike.

S obzirom da je broj polaznika ograničen, požurite se prijavama koje su dostupne ovdje.

www.sjever.hr / krapina.hr
21.08.2022.

Input your search keywords and press Enter.