Now Reading:
Danas je zadnji dan toplinskog vala, stiže hladna fronta – U sjeverozapadnim krajevima moguće nevrijeme s tučom
Full Article 1 minutes read

Danas je zadnji dan toplinskog vala, stiže hladna fronta – U sjeverozapadnim krajevima moguće nevrijeme s tučom

Pretežno sunčano i vruće, ponegdje i vrlo vruće, ali poslijepodne treba računati na mogućnost pljuskova u unutrašnjosti.

Krajem dana na sjeverozapadu porast naoblake. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, a sredinom dana i poslijepodne jugozapadnjak i zapadnjak, na otvorenome moru i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, a na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna većinom između 31 i 36 °C.

Kako će nam se približavati hladna fronta mogući su pljuskovi i grmljavina i u sjeverozapadnim predjelima unutrašnjosti uz prolazno olujan vjetar koji bi mogao biti praćen i tučom.

Biometeorološke prilike će na području cijele zemlje biti slične kao i prethodnog dana. Pretežno sunčano i vruće bit će u svim krajevima zemlje. Stoga se preporučuje izbjegavanje boravka na otvorenom u najtoplijem dijelu dana, prilagođavanje nužnih dnevnih aktivnosti dijelu dana s nižim temperaturama zraka, konzumiranje laganije prehrane i dovoljnih količina tekućine te nezaobilazna zaštita od štetnog UV zračenja.

www.sjever.hr
04.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.