Now Reading:
Sutra prestaje vrijediti vladina odluka – prijeti brutalno poskupljenje goriva i zatvaranje malih benzinskih pumpi!!!
Full Article 2 minutes read

Sutra prestaje vrijediti vladina odluka – prijeti brutalno poskupljenje goriva i zatvaranje malih benzinskih pumpi!!!

Danas je zadnji dan da Vlada Republike Hrvatske donese novu odluku o cijenama goriva jer sadašnja o zamrzavanju prestaje vrijediti sutra, prenosi Index.

U slučaju da Vlada ne donese novu odluku, prema najavama eurosuper 95 od sutra bi poskupio na oko 16 kuna, a eurodizel na više od 16 i pol kuna.

Riječ je o ogromnoj razlici u odnosu na sadašnje cijene. Naime, eurosuper 95 sada košta 13.50 kuna, a eurodizel 13.08 kuna, piše Index.hr. Na autocestama je gorivo skuplje pa se tako eurosuper 95 prodaje za 14.57 kuna, a eurodizel za 14.06 kuna.

Iako nema detalja o odluci Vlade, najavljeno je da će tijekom vikenda donijeti neke odluke te da će se sve znati u ponedjeljak.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković najavio je i moguće uvođenje vaučera za gorivo najesen onima koji imaju manja primanja, no kako je napomenuo, Vlada na raspolaganju ima i druge alate.

I dok se čeka odluka Vlade, male benzinske prijete zatvaranjem. Naime, šef Udruge malih trgovaca naftnim derivatima Armando Miljavac najavio je da, ako Vlada nešto ne poduzme, sutra zatvaraju benzinske pumpe.

-Ako u utorak ne bude odluke koja je prihvatljiva za normalno poslovanje i nastavak poslovanja, mi smo odlučili ići u zatvaranje benzinskih crpki. Osam mjeseci krvarimo, iscrpili smo sve rezerve, prelamale su se razlike u cijeni… – rekao je Miljavac za Index.

www.sjever.hr / index.hr
04.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.