Now Reading:
Župan Posavec na obljetnici DVD-a Čehovec: Ponosimo se tradicijom dobrovoljnog vatrogastva u Međimurju, a ove godine 18 DVD-ova slavi okrugle obljetnice
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec na obljetnici DVD-a Čehovec: Ponosimo se tradicijom dobrovoljnog vatrogastva u Međimurju, a ove godine 18 DVD-ova slavi okrugle obljetnice

Dobrovoljno vatrogasno društvo Čehovec osnovano davne 1931. godine svečano je obilježilo 90-u godinu svog neprekidnog rada i postojanja. Nakon dočeka uzvanika ispred pila sv. Ivana Nepomuka, svečanim mimohodom vatrogasci su se sa zastavama i vozilima, uputili prema Društvenom domu gdje je održana svečana proslava na kojoj su dodijeljene prigodne nagrade i priznanja vatrogasnim veteranima, zatim zlatne, srebrne i brončane medalje i plamenice te zahvalnice.

Obilježavanju ove obljetnice nazočio je županMeđimurske županije Matija Posavec,  gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, glavni vatrogasni Zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Preloga Slavko Štefan, te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Čehovca Matija Strahija.

Na svečanoj sjednici upriličenoj u Društvenom domu župan Posavec pozdravio je sve okupljene, čestitao im obljetnicu i zahvalio za njihov rad kroz tolike godine postojanja te naglasio kako vatrogasci pokazuju sinergiju zajedništva.

-Međimurska županija ponosi se tradicijom dobrovoljnog vatrogastva na svome području, a ove godine 18 DVD-ova slavi okrugle obljetnice. Vi ste na usluzi građana, otvorenog srca za bilo kakvu pomoć, i sve ono što radite, radite za potrebu i dobrobit svojih građana i to trebamo znati cijeniti i poštivati. Hvala vam na tome – rekao je župan Posavec i naglasio kako će Međimurska županija u suradnji s Gradom Prelogom krenuti u adaptaciju Društvenog doma u Čehovcu.

Na bogatu povijest i vrijedan rad društva, u prigodnom govoru podsjetio se predsjednik DVD-a Čehovec, Mario Vrbanec. Što se tiče samih početaka, izdvojio je kako se 1931. godine pojavila ideja, ali i potreba da se osnuje vatrogasno društvo. Inicijatori osnivanja DVD-a bili su mještani, a Hefinger Josip izabran je za predsjednika, Kramar Ivan za zapovjednika, a Bučkarić Luka za tajnika.

Potom je održana podjela vatrogasnih priznanja i zahvalnica zasluženima koji su dali svoj doprinos radu društva.

Danas društvo ima 49 članova, 36 muška i 13 člana ženske ekipe koji s ponosom nastavljaju tradiciju vatrogastva.

www.sjever.hr
03.07.2022.

Input your search keywords and press Enter.