Now Reading:
Vozio pijan, bez vozačke dozvole, nevezan i bez registracije pa kažnjen zatvorom od 90 dana
Full Article 1 minutes read

Vozio pijan, bez vozačke dozvole, nevezan i bez registracije pa kažnjen zatvorom od 90 dana

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske, u utorak u večernjim satima, prilikom nadzora prometa u Bedekovčini zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin.

Daljnjim nadzorom utvrđeno je kako je upravljao osobnim vozilom s 2,05 promila alkohola u organizmu, prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita, za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima, dok je također utvrđeno da nije koristio sigurni pojas, da nema važeće osobne iskaznice, da na osobnom vozilu nema pripadajuće registarske pločice i kako upravlja neregistriranim i neosiguranim vozilom.

Vozač 30-godišnjak je uhićen te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama sa predloženom zabranom upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 9 mjeseci, novčanom kaznom u iznosu od 8.500 kuna, produženjem zadržavanja u zatvoru od 15 dana te kaznom zatvora od 90 dana.

Protiv 30-godišnjaka također slijedi i podnošenje kaznene prijave radi osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 278. st. 1. Kaznenog Zakona.

www.sjever.hr
29.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.