Now Reading:
Kako rukovati vatrenim oružjem i “tonfom”? Dođite u centar Čakovca i iz prve ruke doznajte kako izgleda jedno od najtežih i najzanimljivijih zanimanja
Full Article 2 minutes read

Kako rukovati vatrenim oružjem i “tonfom”? Dođite u centar Čakovca i iz prve ruke doznajte kako izgleda jedno od najtežih i najzanimljivijih zanimanja

policija

Ove subote, Policijska uprava međimurska u centru Čakovca organizira „Dan otvorenih vrata” na kojem će zainteresiranim građanima prezentirati svoju opremu, metode i rad.

Naime, trenutno su otvorena dva javna natječaja za upis 480 polaznika mlađih od 28 godina u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajca te 125 učenika u 3. razred Policijske škole Josip Jović koji će steći kvalifikaciju za obavljanje policijskog posla.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava međimurska u subotu u vremenu od 9 do 11 sati na raskrižju ulica Trg Republike i Matice hrvatske, organizira „Dan otvorenih vrata“.

Demo timovi Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske kroz nekoliko pokaznih vježbi predstavit će zainteresiranim građanima rukovanje vatrenim oružjem i policijskom palicom tzv. „tonfom“. Prikazat će se i razne borilačke vještine koje policijski službenici koriste prilikom primjene policijskih ovlasti.

Ujedno, kroz mnogobrojne info punktove prikazat će se naoružanje, razna oprema i tehnička sredstva, koju razni rodovi policije (prometna, kriminalistička, temeljna, granična, interventna policija, protueksplozijska zaštita i prevencija) koriste u svom svakodnevnom radu.

Također, svi zainteresirani mladići i djevojke moći će isprobati poligon za provjeru motoričkih sposobnosti, kojeg je potrebno savladati kako bi se jednog dana postalo policajcem/policajkom.

-Pozivamo sve građane, prvenstveno srednjoškolce, maturante i mlađe od 28 godina, koji su zainteresirani da jednog dana obuku policijsku odoru, da ove subote dođu u centar Čakovca i saznaju kako mogu postati pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova te kako to iz „prve ruke“ izgleda kada se baviš jednim od najtežih, ali i najzanimljivijih zanimanja – poručuju iz PU međimurske.

Više informacija o natječajima dostupno je na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i Policijske uprave međimurske.

Program Dana otvorenih vrata počinje u 9 sati uz uvodno upoznavanje sa zanimanjem policajac / policajka. Oko 9.10 sati predviđena je demonstracija poligona za provjeru motoričkih sposobnosti za prijem na školovanje za zanimanje policajac/policajka.

Oko 9,30 sati tim Interventne jedinice policije prikazat će pokazne vježbe. Demonstrirat će rad vatrenim oružjem (pištolj i puška) te balističkim štitom, upotrebu službene palice tzv. „tonfe“ i borilačkih vještina.

Od 10 do 11 sati moći ćete obići info punktove prevencije s Mobilnim preventivnim centrom policije, kriminalističke tehnike, prometne policije, protueksplozijske zaštite sa službenim psom obučenim za otkrivanje eksploziva te Interventne jedinice policije.

www.sjever.hr
29.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.