Now Reading:
Stotinjak sudionika prošlo pješačkom rutom Camino Podravina dugom 40 kilometara
Full Article 3 minutes read

Stotinjak sudionika prošlo pješačkom rutom Camino Podravina dugom 40 kilometara

Proteklog vikenda je uspješno predstavljena dionica hrvatske mreže Puta sv. Jakova – Camino Podravina od Molva preko Hlebina do Koprivnice.

Stotinjak sudionika u dva dana prošlo je ovom rutom dugom oko 40 km, te usput obišlo i razne kulturne i prirodne atrakcije tog područja. Uz sudionike iz naše Županije događaju su se pridružili i sudionici iz drugih dijelova Hrvatske, koji su u Molve pristigli organiziranim autobusom iz Zagreba.

Događaj je započeo nakon mise u crkvi u Molvama, gdje su hodočasnici obišli i tamošnju galeriju. Put su nastavili prema Dravi i Čingi Lingiju, da bi se kasnije zaustavili na osvježenju u Komatnici. U Hlebinama im je bio priređen ručak, te su tamo imali priliku obići Galeriju naivne umjetnosti. Dio gostiju je nakon napornog dana noćio u sportskoj dvorani u Koprivničkim Bregima, a sljedeći dan se pješačilo od Hlebina prema Koprivnici.

Camino Podravina vikend proveden je kao dio međunarodnog festivala „Europske Amazone“ u sklopu projekta Amazing Amazon of Europe (AoE), a u organizaciji su sudjelovali Bratovština sv. Jakova, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, TZ Dravski Peski i Koprivničko-križevačka županija.

Camino Podravina jedna je od pješačkih ruta koja se promovira u sklopu projekta Amazing AoE, koji ima za cilj održivo upravljanje raznolikostima prirodne i kulturne baštine na području petodržavnog UNESCO-ovog Rezervata biosfere Mura–Drava–Dunav.

sjever.hr/kckzz.hr 13.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.