Now Reading:
Varaždinka jednoglasno na čelu Matice hrvatskih sindikata
Full Article 2 minutes read

Varaždinka jednoglasno na čelu Matice hrvatskih sindikata

Na 1. sjednici u X. sazivu Velikog vijeća Matice hrvatskih sindikata provedeni su redovni izbori za predsjednicu Matice i članove Nadzornog odbora i Članskog vijeća.

Za predsjednicu Matice hrvatskih sindikata izabrana je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja s jednoglasnom podrškom od 43 glasa.

Na mandat od 3 godine u Nadzorni odbor izabrani su Jere Bilan iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Ariana Bogner Boroš iz Sindikata hrvatskih učitelja, Želimir Dulčić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Anita Gjopar iz Nezavisnog sindikata knjižničara Hrvatske i Ljiljana Sambol iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara. U Člansko vijeće Matice izabrani su Heli Hajdić Nikolić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, Roman Balen iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, Aleksandar Lukadinović iz Sindikata hrvatskih učitelja, Zoran Šinjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Višnja Šarić iz Sindikata odgoja i obrazovanja Hrvatske.

Na sjednici je izložen pregled aktivnosti i učinaka Matice u proteklom razdoblju, provedena je rasprava o aktualnim sindikalnim temama, prihvaćeni su financijski izvještaj i izvještaj Nadzornog odbora za 2021. godinu te je usvojena politika Matice za 2022. godinu.

Vilimu Ribiću, osnivaču i dugogodišnjem predsjedniku Matice hrvatskih sindikata, kojemu je, nakon odluke da se više neće kandidirati, ovo bio posljednji mandat, iskazana je posebna zahvalnost na predanom vodstvu i sindikalnom žaru. Čovjek od riječi i principa život je posvetio sindikalnoj borbi i obilježio posljednjih trideset godina sindikalizma u Hrvatskoj, istaknuto je u priopćenju Matice hrvatskih sindikata.

www.sjever.hr
13.06.2022.

Input your search keywords and press Enter.