Now Reading:
Župan Posavec na otvorenju novog pogona vrijednog 35 milijuna kuna – “Međimurje je dokaz da je Hrvatska spremna za automobilsku industriju”
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec na otvorenju novog pogona vrijednog 35 milijuna kuna – “Međimurje je dokaz da je Hrvatska spremna za automobilsku industriju”

Uspješna međimurska tvrtka LTH Alucast d.o.o. je u petak u Čakovcu svečano otvorila novi proizvodni pogon u vrijednosti investicije 35 milijuna kuna te time povećala proizvodne kapacitete za dodatnih 3.400m2, na ukupno 10.000m2. Investicija, koja je izvedena u manje od godinu dana, uključuje i automatiziranu strojnu opremu namijenjenu realizaciji novih projekata na području e-mobilnosti.

Svečanosti otvorenja prisustvovao je i međimurski župan Matija Posavec koji je na samom početku ponosno naglasio kako je Međimurje dokaz da je Hrvatska spremna za automobilsku industriju.

– Drago mi je da smo danas na otvorenju jedne proizvodne hale, proizvodnog pogona koji je u duhu strategije gospodarskog razvoja Međimurja. Ranije sam govorio da imamo potencijal za automobilsku industriju, danas to stvaramo na najbolji mogući način – rekao je župan Posavec dodavši kako su krenuli prije nekoliko godina s jednom tvornicom, danas već grade treću, a to se sve dešava u Poslovnom parku Međimurje.

– Taj Poslovni park će u strateškom gospodarskom razvoju biti namijenjen za automobilsku industriju, za proizvodnu djelatnost, ali i za znanstvenu izvrsnost kroz Metalsku jezgru, kroz Centar održivog razvoja i treći znanstveno – istraživački centar koji radimo, za start up poduzeća. To će biti gospodarska zona u srcu Međimurja. To poboljšava i ukupnu gospodarsku sliku Međimurja, koja je pozitivna, i smanjuje nezaposlenost, potiče izvoz. Nadam se da će biti još sličnih investicija – zaključio je Posavec.

U LTH Alucastu planiran je stabilan rast od 25-30 posto kao i daljnji razvoj poslovanja, stoga su za ovu godinu predvidjeli 50 novih radnih mjesta, od čega su već u prvim mjesecima 2022. zaposlili 30 novih suradnika. Trenutno imaju 300 zaposlenih, od kojih je 40 posto žena.

www.sjever.hr
27.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.