Now Reading:
U Krapini obilježena 150. obljetnica smrti Ljudevita Gaja: bio je književnik i političar, ali i vođa Hrvatskog narodnog preporoda
Full Article 1 minutes read

U Krapini obilježena 150. obljetnica smrti Ljudevita Gaja: bio je književnik i političar, ali i vođa Hrvatskog narodnog preporoda

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Krapina, promocijom knjige „Hrvatski velikani – Ljudevit Gaj“ dr. sc. Suzane Coha obilježena je 150. obljetnica smrti Ljudevita Gaja, književnika i političara, vođe Hrvatskog narodnog preporoda.

O knjizi su govorili Cvijeta Pavlović i Kristian Novak s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao i sama autorica. Prigodni program uz promociju knjige pripremili su učenici OŠ Ljudevit Gaj i Srednje škole Krapina, te Dječji pjevački zbor „Ilirčeki“.

Učenici 1. c razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije iz Srednje škole Krapina pod mentorstvom prof. Suzane Čavužić, napravili su kratki dokumentarni film „Gajevom stazom“ o vođi hrvatskog ilirskog pokreta, Ljudevitu Gaju. Članovi dramske skupine OŠ „Ljudevit Gaj“ iz Krapine pod vodstvom učiteljice Margarete Benc pripremili su igrokaz „Kak je se počelo“ u kojem smo saznali kako je došlo do izgradnje osnovne škole „Ljudevit Gaj“, a Dječji pjevači zbor „Ilirčeki pod vodstvom prof. Kristijana Tutića izveo je nekoliko domoljubnih pjesama.

Prisutne je u ime organizatora pozdravila ravnateljica POU Krapina Grozdana Pavlović, ispred  Krapinsko – zagorske županije zamjenica župana Jasna Petek, a u ime pokrovitelja manifestacije, Grada Krapine, gradonačelnik Zoran Gregurović.

www.sjever.hr/krapina.net
22.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.